Sport 2020. 08. 21.

VIDEÓ: Így zajlik majd a KFC stadionjának felújítása

Rendkívüli testületi ülést tartott szerdán (augusztus 18-án) a komáromi képviselőtestület. Az ülés fő témája a komáromi KFC labdarúgóklub stadionjának felújítása volt.

Ahogy az tudvalevő, 2017 nyarán döntött arról a magyar kormány, hogy 5,9 millió euróval támogatja a komáromi stadion felújítását. A támogatás azonban számos problémát vetett fel már a kezdetektől, hiszen a kedvezményezett a KFC Komárno labdarúgóklub volt, maga a stadion viszont a város tulajdonában van. Az évek során viszont fokozatosan tisztultak le a dolgok és gördülnek el az akadályok a stadion felújítása elől.

A stadion körül kialakult helyzet további részleteiért olvassa el tavalyi cikkeinket: Egyhangú: 23 “igen” a komáromi stadion felújítására, Újabb lépéssel közelebb az új stadion: Aláírta a város és a KFC a bérleti szerződést

Az augusztus 18-ai testületi ülésen az ügy újabb felvonásához érkeztünk, hiszen Csémy Krisztián, a KFC új stadionjának egyik tervezője megtartotta prezentációját, mely részletes betekintést engedett a felújítást érintő területekbe.

Az alábbiakban a Komáromi Városi Televízió felvétele látható:

A képviselők javaslatot tettek a KFC és a város közötti bérleti szerződés kiegészítésére, melyet a KFC képviselői elfogadtak. Ezt követően a városi képviselők szavazással szintén jóváhagyták az építkezési területen levő fabarakk lebontását, mely nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy az egyesület megkaphassa az építkezési engedélyt.