Oktatás 2023. 10. 27.

Focibajnokság a Selye Gimiben

Üdvrivalgás, dobszó, éljenzés és örömteli szurkolók moraja töltötte meg a Selye János Gimnázium udvarát, a hagyomány újraélesztése szinte minden gimnazistát lázba hozott. A vérpezsdítő eseménysorozatnak hála, mindenkiben oldódott a dolgozatok kiváltotta stresszérzet, még a legmaximalistább diákok is (a reggeli ismétlést kivételesen elhagyva) rohantak ki a meccsekre, és még a legrohanósabbak, akik eddig utolsó óráikat is rezgő lábakkal szenvedték végig és a csengő megszólalására már szaladtak is a buszra, most hirtelen még nekik sem volt olyan sietős, és az udvar felé vették az irányt a délutáni meccsekre. Az erőteljes szurkolás és a kiemelkedő sportteljesítmény közepette valóságos stadionban érezhette magát az ember, ott minden más gondolat szertefoszlott, abban a pillanatban csak a játék folyamata maradt, és megszűnt a stressz, a másnap ránk váró dolgozatok gondolata.

A hatalmas sikerű eseménysorozatot Gyurenka István tanár úr inspirálta, a szervezést pedig a DreamTeam néven emlegetett 4.B osztályos tanulók csapatának köszönhetjük, név szerint Cseri Ágostonnak, Gál Ádám Vajknak, Fonód Bencének, Takács Péternek, Gyetven Attilának és Kovács Gábornak. 2023.október 25-én eljött a nagy nap, a várva várt döntő, amely során kiderül, hogy melyik osztály teljesítménye a legkiemelkedőbb a foci terén, mely tanulók érdemlik meg, hogy a gimiben a „Selye legnagyobb focistái”-ként emlegessék őket. Óriási szurkolótábor sereglett össze erre a hatalmas durranásra, ennyi diákot a tanévnyitó és záró események, illetve a tűzvédelmi próba óta nem lehetett látni a gimi udvarán.

A harmadik helyet a 2.A-sok tudhatták magukénak, az áhított első helyért pedig a 4.A és 4.B szállt versenybe. A 4.B-sek lelkes szurkolói mind feketébe öltöztek az eseményre, ezzel a DAC VIP szektorának hangulatát keltve. Tanáraink többsége is megjelent a döntő mérkőzésen. Kiemelném továbbá iskolánk gondnokát, aki a szabályos játékmenetről gondoskodott bíróként, hálásak vagyunk munkájáért. A játékosok elszántságán látszott, mekkora tétje van a döntőjátszmának, azonban a hatalmas versenyszellem ellenére is többször szemtanúi lehettünk, hogy ha elesett egy játékos, azonnal segítségükre siettek az ellenfél csapatának tagjai is. Hisz legbelül mind tudjuk, hogy mi Selyések mind egy csapat vagyunk.

Végül 4: 3-ra nyert a 4.B csapata, ugyanebből az osztályból került ki a DreamTeam csapata is, így nekik nemcsak szervezési munkájuk hozta meg gyümölcsét. Az első három helyen végzett csapatot kupával díjazták, az első helyezettet pedig még egy tortával is megörvendeztették. Kiosztásra került az elmaradhatatlan különdíj is, amit nem más nyert el, mint a 4.A osztályos gólkirály, Zács Ádám. A díjakat többek között Andruskó Imre igazgató úr, Szántó Anna, a DÖK eddigi elnöke és Füleki Emma, az újonnan választott elnök adta át. Ezúttal is köszönöm mindenkinek, aki közreműködött a játékosok és szurkolók számára egyaránt felüdítő eseménycsokor megvalósításában, a DreamTeamnek és a 4.B csapatának pedig további sikereket kívánok!

Csehy Flóra, 2.C