Mix 2024. 02. 09.

2024-ben is irány Gombaszög

A Gombaszögi Nyári Tábor fellépőinek többsége már megvan, a kedvezményes jegyeket pedig még a héten lehet váltani – a téli hetijegy 79 Euróért áll rendelkezésre a hónap végéig.

Az összes eddigi esemény közül a 2023-as Gombaszögi Nyári Tábor volt a legsikeresebb rendezvény, élménybeszámolónk ITT olvasható. A vendégéjszakák száma meghaladta a 40 ezret, míg az egyéni látogatók száma 12 ezer fő fölött volt. Belépési kedvezmények, erős zenei program, ez mind kellett ahhoz, hogy újabb sikertörténetet írjon a fesztivál. Ráadásul sokan tavaly látogattak el először a fesztiválra.

Ahol álomra hajthatod a fejed…

Nagyon népszerű szálláshellyé vált a Darázs réten található Coburg-kemping. Vízszintes terep, árnyékban található helyszín, mely éjszaka csendes, ugyanakkor közel van a fő színtérhez. Az Andrássy-kemping jobban be lesz kapcsolva a fesztivál vérkeringésébe. A sátorhelyek száma 100-ban lesz maximalizálva a zsúfoltság elkerülése végett. A későbbiekben pedig akár új programhelyszín is létesülhet itt külön színpaddal és vendéglátóegységekkel.

Légy résen a jegyekkel…

Új rendszeren keresztül zajlik a jegyértékesítés. Idén kivételesen nem az életkorhoz vagy a lakhelyhez kötődnek a kedvezmények, hanem azok járnak majd a legjobban, akik a leghamarabb megvásárolják a jegyeket.

Műtárgyak és műemlékek

A közvetlenül a tábor helyszíne mellett az elmúlt években felújított Andrássy-kúriában az egyik legexkluzívabb tárgy az a paténával is ellátott gótikus aranyozott ezüstkehely, amelyet a csoltói származású Šálek Csaba ajándékozott a Sine Metu egyesületnek. Erről a tárgyról Orosz Örs elmondása szerint eddig nem tudott a szakma. Emellett és többek között még egy 17. és 19. századi kehely, két koraújkori vallási témájú könyv, a kastély eredeti berendezési tárgyát jelentő 19. századi réz sütőrforma, egy közép- vagy koraújkori bányászék is az egyesület birtokába került. Orosz Örs végül egy 1522-es datálású arany dukátot is bemutatott. Ezeket mind meg lehet majd tekinteni. A többezer euró értékű adományozott műtárgyakkal kapcsolatban szerződésben garantálják a megtartásukat, majd restaurálják, végül pedig ki is állítják őket.

A gombaszögi pálos kolostor kapcsán a szlovák kulturális tárca támogatásának köszönhetően a konzerválás a második gótikus ablakkal folytatódott.

Programkavalkád, kultúrsokk, lélegző történelem, eszeveszett szórakozás, jól megérdemelt kikapcsolódás, széles körű hagyományőrzés, jó barátok, hatalmas őrület, egy kis chill és egy nagy adag családias közeg. Ez vár mindenkire idén is, aki a keleti végekre látogat július 16-21. között.