Kultúra 2017. 12. 20.

Gyermekkönyvhét a karácsony jegyében

Egészhetes programsorozattal várta a kicsiket és nagyobbakat a dél-komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár gyermekrészlege december 11-e és 15-e között.

A zene és irodalom jegyében tartott megnyitón ezúttal a komáromi TAMAZSI mazsorett- és zászlóforgató csoport működött közre, majd Filotás Mária gyermekkönyv író tartott interaktív író-olvasó találkozót Földi angyalok avagy: négylábú barátaink szerepe az életünkben című kötete kapcsán.

„Kutyával élni rendkívül intenzív élmény, és igazi öröm. Egy gyerek fejlődésének is nagyon jót tesz, mert egy igazi barátot kap, akivel megtanulhatja, mit jelent a felelősségteljes gondoskodás. De nem szabad elfelejteni, hogy mindez kötelességekkel is jár – hiszen a kutya nem egy dísztárgy, nem egy plüssjáték, amit betehetünk a szekrénybe, ha meguntuk. Közös élet, közös tevékenységek – ez vár ránk egy kutyával, annak minden örömével és teendőjével együtt…”- fogalmazott korábban az írónő.

Kedden, a manórajzok fantázianevű foglalkozáson a fesztyseket Zelenyák Attila, a Közösségi Ház munkatársa tanította a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó figurák, formák megrajzolására.

A szerda az irodalomé és a zenéé volt. A délelőtti babafoglalkozáson a téli élményekről esett szó, ünnepi dalokkal, zenével, kézműveskedéssel, délután pedig karácsonyváró meséket hallgathattak meg az érdeklődők.

A hét második felében a társasjátékok napjához (is) kapcsolódva a Móra iskola diákjai vették birtokukba a gyermekkönyvtárat, a zárónapon pedig karácsonyváró kézműveskedésre és ünnepi zenehallgatásra várták a gyermekeket és a családokat.

A múlt héten a könyvtár felnőtt részlegén Horváth Mariann református lelkipásztor, Écsi Gyöngyi református lelkész, előadóművész közreműködésével Karácsony a művészetben címmel tartott előadást.

Képgaléria: