Kultúra Dél-komárom 2023. 03. 20.

Hetvenkedik a dél-komáromi Jókai Könyvtár

A Jókai Mór Városi Könyvtár 1953. március 10-én nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A 70. évforduló napján több mint félszáz gyermek és felnőtt olvasó kapott meghívást, akiknek emléklappal kedveskedtek az intézmény vezetői. Elismerést kaptak a legidősebb, és a legfiatalabb olvasók, valamint a legtöbb könyvet kikölcsönzők is – írja a komarom.hu.

– Bár Dél-Komáromot a kisvárosok közé sorolják, mégis büszkén mondhatom el, hogy a Jókai Könyvtár magas szintű felszereltséggel bír és a szolgálatatások tekintetében is helytállunk a legmodernebb technikával bíró könyvtárak mellett – tájékoztatott Dudás Judit, a Jókai Könyvtár igazgatója.

Az intézménnyel kapcsolatos valamennyi fontos információt megtalálnak a naprakész weboldalon, ahol az olvasók amellett, hogy számos kulturális rendezvény közül válogathatnak, szívesen veszik igénybe az elektronikus katalógust is.

– A felújított épület bejárata mellé egy Biblio Boxot is kihelyeztünk, így az olvasóink napi 24 órában visszahozhatják a kikölcsönzött könyveket – tette hozzá az intézményvezető.

Turi Bálint alpolgármestere köszöntőbeszédében kiemelte: ez a nemrég felújított nagy múltú épület minden tekintetben méltó a városhoz. A munkatársak önzetlen és odaadó munkájának köszönhetően ismét népszerűvé vált az olvasás Komáromban!