Kultúra 2023. 01. 19.

Új könyvtári szolgáltatás indult Dél-Komáromban

Bibliobox létesült a Jókai Mór Városi Könyvtár bejárata mellett. Az új szolgáltatás a kölcsönzött könyvek egyszerűbb vissza hozatalában segíti az olvasóközönséget – írja a komarom.hu.

Dudás Judit igazgató elmondta, december vége óta használható a Biblibox, azaz a könyv visszaváltó automata. Az olvasók egyenként behelyezik a könyveket, a munkatársak kiveszik és törlik az olvasók jegyzékéből. A Bibliobox a nap 24 órában rendelkezésre áll, így a könyvtár nyitvatartási idején kívül is elhelyezhető. Az olvasójegyeket sem kell bedobni, hiszen a könyvekben található kódok alapján tudható, hogy ki kölcsönözte a könyvet.

A könyvtár nyitva tartása nem változott; a hétfői nap kivételével, kedden szerdán, csütörtökön és pénteken 9 órától 18 óráig várják az olvasókat.

Az intézmény januári programkínálatában még két kiemelt program szerepel. A Jókai Mór Városi Könyvtár és az Endresz Csoport Egyesület közös rendezvényén a magyar kultúra napja alkalmából 2023. január 20-án, pénteken 17 órától Oláh Kálmán előadására várnak minden érdeklődőt a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az előadás címe: Himnusz – biztosan ismeri? Nemzeti imádságunk értelmezése, története. Január 27-én 17 órától Illés György íróval beszélget a Jókai Mór Városi Könyvtárban Klemen Terézia a szerző új könyvéről, amelynek címe Egy magyar a Gulágon.