Oktatás 2023. 11. 23.

Gyertyánfát ültettek a váratlanul elhunyt Majer Péter emlékére

Gyertyánfát ültettek az Eötvös Utcai Alapiskola udvarán a januárban váratlanul elhunyt igazgató, Majer Péter emlékére. Emellett az itt található, általa tervezett, kinti tanterem is felvette a nevét. Az ünnepélyes faültetésre és névadásra ma, 2023. november 23-án került sor.

„Majer Péter nagyon fontosnak tartotta, hogy modern, minőségi, élmény alapú oktatásban részesüljenek az Eötvös Utcai Alapiskola tanulói, s ezért minden tőle telhetőt megtett – olvashatjuk az iskola FB-oldalán. – Helye és szerepe olyan erőssé vált ez alatt az itt töltött pár év alatt, mint amilyen erős ennek a fának a gyökere, amelyet az ő emlékére ültettünk az iskola udvarán. Fontosnak tartotta azt is, hogy a gyerekek ne csak a tanteremben tanuljanak, hanem a természetben is. Megtervezett egy tantermet, melyet a rajzai alapján már Kováč Klaudia valósított meg. Az udvaron található tanterem mától Majer Péter tanterem néven ad majd otthont az itt tanuló diákoknak.

Az átadáson tiszteletét tette Keszegh Béla a város polgármestere és Ondrej Gajdáč alpolgármester, az iskolatanács és a diáktanács tagjai, valamint Majer Péter özvegye, Majer Szendi Gabriella és lánya, Majer Jázmin is.

Emlékét örökké megőrizzük, megkezdett munkáját tovább folytatjuk és terveit igyekszünk megvalósítani, így tisztelegve személye előtt.”