Oktatás 2023. 09. 12.

Majer Péterre emlékeztek a Selye János Gimnáziumban is

Óriási megdöbbenést okozott a hír ez év januárjában, hogy Majer Péter, az Eötvös Utcai Alapiskola igazgatója távozott az élők sorából. Péter volt az egészséges életmód megtestesítője, nem dohányzott, nem ivott alkoholt, odafigyelt a testsúlyára, rendszeresen sportolt. Még mindig hihetetlen.

A hidegzuhany természetesen elsősorban a családját érte, de az egykori sporttársak is értetlenül fogadták a hírt. Mindenki reménykedett benne, hogy ez egy téves információ, biztos nem igaz, nem lehet igaz.

Peti számára a sport egy életforma volt, aktívan röplabdázott közel 40 éves koráig, részese volt a komáromi férfi röpicsapat megalakulásának, ezen kívül rendszeresen focizott a városi ligában. Nincs olyan sportoló Komáromban, aki ne ismerné a nevét.

Németh Ödön, egykori sporttársa, barátja elhatározta, hogy megszervez egy Péter nevével fémjelzett emléktornát, amire 2023. szeptember 9-én került sor a magyar gimnázium tornatermében. Szűkkörű volt az esemény, rövid volt a meghívottak listája, hisz azok lettek megszólítva, akik Péterrel egy csapatban játszottak. A meghívást mindenki tisztelettel elfogadta. A megnyitón Andruskó Imre és Németh Ödön köszöntötte a résztvevőket, illetve idézte fel a múltat. A díszvendég Péter özvegye és kislánya volt.

Egy perces néma csenddel indult a bemelegítés, amit aztán egy jó hangulatú és iramú meccs követett. Az emléktorna végén egy kis gulyásparti frissítette fel a résztvevőket, akik saját bevallásuk szerint örömmel voltak részesei ennek az emléktornának. Valószínűleg egy hagyomány indult útjára, tehát folytatás következik 2024-ben.

Fiala Andrea