Sport 2017. 10. 30.

Győzelmek és pofonok – a ringben és azon kívül: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei az október 23-október 29-ei hétről.  

Kosárlabda

MBK Rieker COM-Therm Komárno – BK Armex Děčín 80:67 (40:26) 
-Helios Alpe Adria Cup 3.forduló-
A hazai csapat szinte az egész mérkőzést uralta, így végül a gyengén sikerült utolsó negyed ellenére is kiharcolta a győzelmet a nemzetközi Alpe Adria Cup legutóbbi fordulójában. A vendégként pályára lépő cseh Děčín mindössze egyszer, még a mérkőzés elején tudott csak előnybe kerülni a hazaiakkal szemben, a meccs hátralévő része egyértelműen a komáromi csapat akarata szerint alakult. Ennek megfelelően, 20 perc játék után már 14 pontos előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok. A pihenőt követően pedig tovább építette előnyét Komárom, 3 perccel a játékrész vége előtt már 18 pontos előny volt a birtokukban, így az utolsó negyedre lényegében már eldőlt a mérkőzés végkimenetele. A hazaiak részéről ismét nagyszerű mérkőzést zárt Bowman, aki a pozsonyi Karlovka elleni mérkőzés után ismét elképesztő mennyiségű lepattanót gyűjtött össze. A 21 pontja mellé ezúttal 20 lepattanó társult. Mellette Jankovič is nagyon elemében volt, hiszen 8 sikeres triplával terhelte meg az ellenfél gyűrűjét.

Bowman ismét kitett magáért (fotó: K.Scholtz)

MBK Handlová – MBK Rieker COM-Therm Komárno 92:75 (39:28)
-Eurovia SBL 7.forduló- 
A Boban Tomičot továbbra is nélkülözni köteles komáromi csapat újabb vereséget szenvedett el vendégként, ezúttal Nyitrabánya csapata ellen.  Az MBK Rieker csapata a rendkívül gyengére sikerült első negyed után a második játékrészben sem tudott javulni, negyedenként mindössze 14 pontot szereztek. A szünet azonban jót tett a vendégként pályára lépő piros-fehéreknek, hiszen 4 perccel a második félidő kezdete után mindössze 2 pont volt a hátrány, ami végül kitartott a negyed végéig. Az utolsó játékrészben azonban a komáromiak nem tudták azt a pluszt hozni, ami kellett volna a fordításhoz, a meccs végére pedig teljesen szétesett a csapat, így 17 pontos vereséggel zárták a mérkőzést. A komáromi csapatból ismét dupla-duplát ért el a mérkőzést végigjátszó Bowman (19 pont, 13 lepattanó). Mellette Djordjevič tűnt még ki a mezőnyből, 25 perc alatt dobott 18 pontjával. A komáromi csapat kispadján már a héten kinevezett új vezetőedző, Miloš Šporar ült. Ezzel a vereséggel Komárom továbbra is a 6.helyet foglalja el a 10 csapatos tabellán. Következő mérkőzését, szerdán Zsolnán vívja, míg a hétvégén Kassa látogat majd Komáromba.

Labdarúgás

FK Železiarne Podbrezová B – KFC Komárno 1:1 (1:0)
gólszerzők: Gerát 12′ ill. Podlucký 47′
-szlovák másodosztály 14.forduló-
Az első félidő egyértelműen a tabella sereghajtójáé, a hazai pályán pályára lépő Zólyombrézó csapatáé volt. Ennek megfelelően már a 12.percben megszerezték a vezetést egy szögletet követően Gerát révén. Bár 12 perccel később a vendégként pályára lépő komáromi csapat is megrezegtette a hálót, a játékvezetők lest ítéltek, így végül lőtt gól nélkül mehetett pihenőre a hazai dominanciával záruló félidő után a KFC. A félidőben viszont sikerült felrázni a srácokat, aminek eredményeként már két perccel a második játékrész megkezdése után ki tudtak egyenlíteni a komáromiak. Podlucký, akár csak az első félidőben Gerát, szintén egy szögletet követően talált a hálóba. A második játékrész pedig végig ennek a korai gólnak a jegyében is telt, hiszen az első félidővel szemben, Komárom szinte egymás után alakította ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, újabb gólra azonban sajnos már nem futotta. Ezzel a döntetlennel Komárom csapata már sorozatban harmadik mérkőzésén sem talált legyőzőre, s továbbra is a 12.helyet foglalja el a tabellán. Jövő héten a tabella utolsó előtti helyezettje, az AFC Nové Mesto nad Váhom csapata látogat el Komáromba.

Röplabda

VK Spartak UJS Komárno – ŠVK Tatran Banská Bystrica
3:1 ( 25:21, 25:23, 24:26, 25:17 ) 
3:1 ( 25:27, 25:17, 25:14, 25:18 )
-szlovák másodosztály 6.forduló-
A múltheti pihenő után a komáromi csapat hazai pályán folytatta küzdelmeit a szlovák másodosztályban. A Beszercebánya ellen megvívott első mérkőzésen még olykor-olykor kereste magát és játékát a hazai csapat, a második meccset viszont már magabiztosan nyerte Komárom, annak ellenére is, hogy az első játékrész után a vendégek kerültek előnybe. A mérkőzésen bemutatkozott a komáromi csapatban a szlovák bajnok és kupagyőztes Martin Slezák. Komárom ezzel a dupla győzelemmel továbbra is a tabella elején foglal helyet, Zsolna csapata csupán a kettővel több lejátszott mérkőzésének köszönhetően tudott az élre állni. Következő mérkőzését a COP Volley Trenčín „B” csapata ellen játssza Komárom.

forrás: VK Spartak UJS Komárno facebook oldal

Küzdősportok

Birkózás: 

Október 28-án Somorján rendeztek nemzetközi ifjúsági kötöttfogású birkózó emlékversenyt, melyen 4 ország 92 résztvevője vett részt. A az eseményen a Komáromi Spartacus Birkózó Klub is részt vett. Versenyzői a következő eredményekkel zártak:

Gyerek „C“ 2012-2010 korosztály:
20 kg – 4. hely – KRÁLIK Milan

Diák – 2005-2004 korosztály:
44 kg – 1. hely – LAKATOŠ    Imrich
85 kg – 3. hely MARTINČEK Szilárd

Serdülő 2003-2002 korosztály:
47 kg – 2. hely – NAGY Nikolasz, -4. hely – VELSICZ Richard
85-100 kg – 2. hely – SZILÁGYI Attila

MMA:

Október 28-án, szombaton került megrendezésre a komáromi sportcsarnokban a Cage Fighting Komárno 3 elnevezésű gálarendezvény a ketrecharc sportágában. Az este folyamán a nézők 9 amatőr mérkőzést, míg 5 profi párharcot is láthattak. Az est Legjobb Amatőr Sportteljesítménye díját, melyet a Független Erők Csoportja ajánlott fel, Kedro Nikolas nyerte.

A meccsek eredményei:

Amatőrök:

Bacsfai Márk – Marko Trnkoczi, 1.menet TKO
Nikolas Nagy – Roman Paulus, 2. menet RNC
Nikolas Kedro – Adrián Kulena, 1. menet TKO
Vlado Štefanovič – Krecsmár Zsombor, pontozással
Pavol Petruš – Károly Molnár, 2. menet armbar
Zoltán Kardos – Bojan Pavicic, pontozással
Czibulka Dávid – Ivan Vadkerti, 2. menet TKO
Nikolas Hodosi – Szilárd Lele, 1. menet TKO

Profik:

Matej Taraba – Sinisa Legen, 1. menet TKO
Halko András – Nemanja Kukic, 1. menet TKO
Krisztián Simon – Robert Tsenize, 1. menet RNC
Kertész Máté – Aleksandar Golic, 1. menet TKO
Tomáš Malík – Patrik Szombát, 3. menet TKO

A ketrec ura, Kedro Nikolas (fotó: SylonPhoto)

 

Szólj hozzá!