Mix 2019. 10. 31.

Gyűjtést szerveznek Noelnek – Segítsünk mi is!

A Nordic Walking Gúta csapata a közelmúltban elmozdult a jótékonyság irányába. Ezért a jövőben minden általuk rendezett túrára és kirándulásra befizetett összegből felajánlanak bizonyos összeget beteg, vagy szociálisan hátrányos kisgyermekek megsegítésére. A törekvés első kezdeményezettje Noel, aki számára már meg is kezdődött a gyűjtés.

A kis Noel érkezését nagyon várták a szülők, rendszeresen látogatták a terhesgondozást, és mindent megtett azért, hogy egészséges babának adjanak életet. Terhesség alatt semmi nem mutatta, hogy milyen komplikációk lépnek majd fel. Noel a terhesség 41. hetében , 2017. december 29-én született meg. A kisbabát úgy nyomták ki az anyuka hasából, aminek következtében eltörött a pici kulcscsontja és fejét olyan nyomás érte, hogy bevérzett az agya, fejének lágy részei súlyosan megsérültek, bevérzett a szem retinája, agyrázkódás következtében eszméletét vesztette. Noelt átszállították Újvárba , inkubátorba helyezték, majd sorra következtek a különböző kivizsgálások, életmentő kezelések. Noel sajnos komoly egészségkárosodást szenvedett és gyermekbénulást, epilepsziát, látássérülést és izommerevséget is megállapítottak nála. A kis Noel napi 24 órás gondoskodást igényel, hiszen a járás, az ülés, a beszéd és az evés is problémát okoz számára. Különféle kezelésekre hordják, melyek anyagilag komoly megterhelést okoznak a családnak. Ezért is döntött úgy a Nordic Walking Gúta csapata, hogy gyűjtést szervez a kisfiúnak. Az elmúlt hetekben több iskola és intézmény is jelezte már, hogy besegít a gyűjtésbe.

A Szlovák Takarékpénztárban (SLSP) Noel Kešiar névre létre is hoztak egy transzparens számlát, melyre az adományokat várják.

Bank: Slovenská sporiteľňa a.s.
Számlaszám: SK25 0900 0000 0051 6432 6210
Számla neve: NOEL KEŠIAR