Mix 2021. 05. 07.

Gyűjtés Máté gyógyulásáért

Mlynár Máté 2013. december 7-én, egy ikerpár idősebb tagjaként jött világra. A kisfiú csupán pár éves volt, mikor az orvosok autizmust állapítottak meg nála. Számos kezelést követően a családhoz közel álló személyek most gyűjtést indítottak Máté gyógyulásának érdekében, hogy a kisfiú mihamarabb áteshessen az igen költséges őssejtbeültetésen.

Máténál 3 éves korában állapítottak meg autizmust. A család, mely jelenleg Tardoskedden lakik, eleinte a párkányi Artis Centrumba hordta a fiút fejlesztő terápiás kezelésekre, TSMT tornákra. Két alkalommal AIT, négy alkalommal pedig oszteoterápiás kezelésen is részt vettek, utóbbi esetében Tatán. A világjárvány miatt azonban egyre csökkentek, végül el is maradtak a fiú kezelései. Máté egészségében radikális változást és jobb életminőséget egyetlen gyógymód jelentene, ami nem más, mint az őssejtbeültetés.

Ezt az -egyébként rizikós- beavatkozást Bécsben végzik, ami egyben jelentős, 10 ezer eurós nagyságú anyagi kiadással járna a család számára. A családot szerető és ismerő személyek ezért gyűjtést szerveztek Máté operációjára. „Bízunk az emberek jóindulatában és reménykedünk, hogy Isten ezen a nehéz időszakon is átsegít és megtart minket. Hálásan köszönjük a segítségüket!” – mondta Mlynár Gábor, Máté édesapja.

A Máté kezelésére felajánlott összegeket az alábbi IBAN számmal rendelkező számlára várják: SK0711110000001059482002 – Máté gyógyulásáért.

Máté gyógyulását ezen felül kupakgyűjtéssel is támogathatjuk. Az összegyűjtött műanyag kupakokat Máté édesapjának, Mlynár Gábornak adhatjuk át, ezzel is segítve a kisfiú felépülését.