Mix Dél-komárom 2022. 06. 16.

Hajótúra indul Dél-Komáromból

Az eseményre június 25-én, azaz jövő hétvégén szombaton kerül sor. A szervezők reggel 9-re várják az előzetesen regisztrált résztvevőket a szőnyi Kavicsoshoz. A túra legalább 9 órán át tart majd.

– Várjuk mindazokat, akik egy hajóstúra keretében ellátogatnának velünk Győrbe, hogy aztán együtt próbálhassuk ki a Mosoni-Dunán épített új hajózsilipet. Csapatunk a vízi műtárgy megtekintése után a felduzzasztott Mosoni-Dunán egészen a Laposig hajózik majd, ahol finom ebéddel várnak bennünket az Aranyparton, majd egy rábai hajós városnézést után irány ismét Komárom! – olvasható a szervezők közleményében.

A szőnyi Kavicsos hajó és csónaktároló tavaly nyár éljen nyitotta meg kapuit. A tulajdonosok – Janka Ferenc és Molnár András – szerint már régóta igény volt egy olyan létesítményre, ahol a hajó- és csónaktulajdonosok, valamint a kajakosok tárolni tudják vízijárműveiket, nem csupán a szezonban, de akár egész évben. A parkosított, murvázott körbekerített területen kialakítottak egy 10 férőhelyes fedett tárolót, mely később akár 55 hajó befogadására is alkalmas lehet.

A fedett tároló mellett, közösségi összefogással egy 32 méteres nyílt közösségi beton sólyázót, vízre szállási lehetőséget is kiépítettek. A későbbiekben élményhajózásra, motorcsónakázásra is lehetőséget biztosítanak.