Mix Dél-komárom 2022. 10. 14.

Vasárnap szezonzárót tart a Kavicsos Csónakház

Janka Ferenc szervezőtől megtudtuk remekül sikerült az idei szezon, van, mint átbeszélni, jövőre pedig számos újdonsággal készülnek.

– A komáromi hajózási idényben számos programmal vártuk a vendégeket, a vizek és a hajózás szerelmeseit, és hála Istennek sokan el is látogattak hozzánk. Igaz az aszály miatt a Duna vízállása több héten át egészen alacsony volt, mégis összességében jó időszakot zártunk. A déltől ötig tartó hétvégi családi programon halászlével várjuk az érdeklődőket. A zenét DJ Tom Tailor, azaz Szabó Tamás szolgáltatja majd.

A kötetlen, baráti rendezvény egyébként jótékony célt is szolgál, a bevételből a szőnyi Csudijó Egyesületet támogatjuk.

Ami a jövőt illeti az egyesület nyárra még több, a tervek szerint négy rendezvénnyel is készül, így a hagyományos túrák mellett vízi akadályversenyeken is részt vehetünk majd.

A Kavicsos hajó és csónaktároló tavaly tavasszal nyitotta meg kapuit. A tulajdonosok – Janka Ferenc és Molnár András – szerint már régóta igény volt egy olyan létesítményre, ahol a hajó- és csónaktulajdonosok, valamint a kajakosok tárolni tudják vízijárműveiket, nem csupán a szezonban, de akár egész évben.

A parkosított, murvázott körbekerített területen kialakítottak egy 10 férőhelyes fedett tárolót, mely később akár 55 hajó befogadására is alkalmas lehet.

A fedett tároló mellett, közösségi összefogással egy 32 méteres nyílt közösségi beton sólyázót, vízre szállási lehetőséget is kiépítettek. Élményhajózásra, motorcsónakozásra is lehetőséget biztosítanak.