Turizmus Dél-komárom 2023. 03. 10.

Izgalmas tavaszi-nyári programokkal vár a Kavicsos Csónak és Hajótároló

A tél folyamán, a hideg, hűvös hónapokban sem volt megállás a Kavicsos Csónak és Hajótárolóban, hiszen ebben az időszakban zajlik a vízijárművek karbantartása, ápolása és felkészítése az új szezonra. A tavasz beköszöntével azonban felpezsdül az élet és elindulnak azok a látványos és családbarát programok, melyeket oly nagyon vártak már a Duna szerelmesei.

– Az első rendezvényünkre március 18-án, délután négy órától kerül sor, amikor is a 20-án bekövetkező nap-éj egyenlőség előestéjén közösen űzzük el a telet egy máglyagyújtással – kezdte beszámolóját Janka Ferenc, a Kavicsos Csónak és Hajótároló vezetője.

A Duna–parton ezen a napon zenével, büfével, grillezéssel és sütögetéssel várják a családias hangulatú közösségbe az érkezőket. Mivel a büfében korlátozott mennyiségtű grillezni való ételt tudnak biztosítani, a szervezők kérik, hogy a kavicsos.hu oldalon regisztráljanak mindazok, akik igénybe szeretnék venni ezt a szolgáltatást, ugyanis ebben az esetben mindenki számára bizonyosan elegendő lesz a kínálat.

Április 1-jén másodszor is a Kavicsos ad otthont a Komáromi Használt Hajó Börzének, ahol a tavalyihoz képest sokkal több jelentkező várható, ami egyben azt is jelenti, hogy a kiállított hajók száma is megduplázódik. lesznek itt új hajók, régi hajók, hajóápolási dolgok, hajózási eszközök, utánfutók és sok minden más, ami a hajózáshoz köthető.

– Bár ez a rendezvény inkább a hajósoknak szól, tudni kell, hogy nagyon sok szeretettel várjuk azokat is, akik nem rendelkeznek hajóval, csak körül szeretnének nézni, érdeklődnek a téma iránt, vagy csak vágynak egy  olyan napra, ahol a természetben, jó hangulatban tölthetik el az időt –
hangsúlyozta a főszervező.

A hivatalos szezonnyitóra április 30-án kerül sor, amely üde színfoltját alkotja majd a Komáromi Napoknak, büfével, gyermekprogramokkal, dunai hajóztatással, zenével és tánccal.

A nyár folyamán három programmal készül az egyesület, amelyre elsősorban a hajóval rendelkezők jelentkezését várják, illetve azokat, akik szívesen csatlakoznak a hajósokhoz.

Június 24-én Öbölügyességi Versenyt tartanak Dunaalmáson, majd július 29-én kishajós kirándulásra, augusztus 26-án pedig győri zsiliptúrára hívják a hajózni vágyókat. Az utóbbi két rendezvényre a hajókkal rendelkező ismerősöknél is lehet jelentkezni, így bárki csatlakozhat a vízitúrához. A szezonzáró ünnepségre a tervek szerint szeptember 30-án kerül majd sor.

A programokról naprakész információkat találhatunk a kavicsos.hu és a bfl-boats.com weboldalon, illetve a Kavicsos Hajó és Csónaktáróló Facebook oldalán.