Város 2016. 06. 20.

Halálos munkabaleset történt Komáromban

Pénteken, 2016. június 17-én a déli órákban halálos munkabaleset történt Komáromban – írta a Noviny.sk. – A fiatal, 21 éves férfit áramütés érte az egyik építkezésen. A fiatalembert kórházba szállították, azonban nem sikerült megmenteni az életét. A munkavédelmi felügyelőség szerint az építkezésen több szabálysértés is történt.

A munkabalesetet szenvedett fiatalember egy románfalvi (Rumanová – Nyitrai járás) vállalat alkalmazottja, s egyben ügyvivője is volt. Az építkezésen az édesapjával és a testvérével vett részt. Egy épület alapozásán dolgoztak, egy speciális vibrációs berendezés segítségével. A munka végeztével a fiú magasnyomású mosóval kezdte el tisztítani a gépet – eközben érte az áramütés.

A kiérkezett mentők a helyszínen igyekeztek újraéleszteni a fiatalembert, majd a kórházba szállították, ahol sajnos belehalt sérüléseibe.

Az áramütést az építkezésen használt elektromos berendezés okozta. A nyitrai munkavédelmi felügyelőség tagjai a bejelentést követően azonnal a helyszínre érkeztek. A vizsgálat során kiderült, az építkezésen több előírást is megszegtek: például az ideiglenes elosztószekrénybe a kerítésen keresztül vezették be az áramot – valószínűleg a szomszéd telkéről.

A felelősség mértékének pontos megállapítása még további vizsgálatok tárgyát képezi.

Forrás: Bumm.sk, Noviny.sk

Capture Capture2 Capture4 Capture6