Város 2023. 12. 15.

A Nagy Halászlé-teszt

Nagyon szeretjük, de ritkán állunk neki önszántunkból elkészíteni, ugye? Nemcsak karácsonykor, de bármikor megjöhet a kedvünk egy tál forró, ínycsiklandó halászléhez, így bejártuk a környék éttermeit, és leteszteltük a Komáromban kínált leveskülönlegességet. A szubjektív faktor a harcsa markáns jelenléte mellett szintén nyomokban felfedezhető.

Bella

A Jókai utca éttermének melegített teraszán gyorsan kézhez lehet kapni egy csésze forró finomságot. A passzírozott eljárást van, aki preferálja, van aki a selymes leveses ízt kedveli inkább, de egy biztos: a sűrű gőzölgő halászlé friss kenyérrel pillanatokon belül landolt az asztalunkon. A feldarabolt halfalatokat külön öröm volt felfedezni, mégha egy kis sót és borsot kértünk is volna kiegészítésként. A vendégek állítólag imádják, megéri kipróbálni!

Ár: 5,90 Euró

Csárda a Vág mellett

Éveken keresztül más sem jutott eszembe, mint a Vág-parton lévő étteremből megrendelni a karácsonyi menüindítót. A meghitt kockásterítős étteremben a kedves kiszolgálás mellé egy kis Mikulás-napi édesség is járt. A harcsahalászlé itt sem mellőzi a passzírozást. Nem csalódtunk az ízvilágban, az egészben szervírozott hal viszont némi odafigyelést is igényel szálkák tekintetében.

Ár: 6,50 Euró

Bástya csárda

A VI-os bástya belsejében évtizedek óta változatlanul várja a vendégeket a jó öreg étterem. A halászlé számomra eddig itt volt a legízletesebb: jó paprikás, enyhén csípős, leheletnyi passzírozás, kis- és nagy adagból is lehet választani. A bejáratnál rögtön nagy táblán hirdetik az elvitelre is kérhető kínálatot. Harmadik hely, harmadik harcsahalászlé, harmadik féle halbetét, ezúttal a feldarabolt és az egész között félúton.

Ár: 3,80-4,90 Euró

Meatheads

Dobpergés, végre egy kis ponty került az asztalomra. Persze a szálkákkal ez esetben hadakozni kellett, jócskán megnyúlik az elfogyasztandó egytálétel betankolása ilyenkor, ám az ízért – és a baráti árért – abszolút megéri. Valahogy markánsabban hat a ponty az ízlelőbimbóimra, de lehet ezt az újdonság varázsának tudhatom be?

Ár: 3,90 Euró

Apáli

Ismét egy harcsahalászlével szembesültem – talán a legkevésbé ízletessel a többivel összevetve. A hal is zsíros volt az ízlésemnek, és cserében még árban sem okozott pozitív csalódást. Egy kis Aperol Spritz-cel lekísérve azonban nem csak színben, de élményben is összhang alakulhat ki bennünk.

Ár: 5,90 Euró

Kortina…

…helyett a Fiestából tudunk kiszállítással rendelni választott halbetétből készült passzírozott halászlevet. Helyben ugyan nem lehet fogyasztani, a rend kedvéért viszont felkerült a listára.

Ár: 5,30-5,90 Eur

A Neptunban pedig szintén lehet kizárólag karácsonyra halászlevet rendelni többféle kombinációban.

Ár: 5-6 Eur

Halas ünnepeket mindenkinek!