Turizmus 2023. 11. 17.

A Bella étterem nagy durranással robban be újra a köztudatba

Új vezetés Néveri Gergő irányításával, lelkes lendület az elkövetkezendő időszakban. Jókai palacsintával, zongoraszóval és mákpálinkával vár Komárom szívében az impozáns Bella Étterem.

Gergő mindig is saját éttermet szeretett volna. Mire ez az álma valóra válhatott, olyan gasztronómiai egységekben gyűjthetett tapasztalatokat, mint a Kortina, az Európa Hotel, a füri kastély, vagy a dunaszerdahelyi Street olasz étterem. “Többféle gasztronómiai stílusban tapasztaltam.

Ráadásul a plusz képzést olyan nevektől kaptam, mint Tatai Robi, vagy a bécsi Kempinski Hotel szakácsa. Szívügyem a főzés, imádok újat alkotni, kísérletezni, babrálni, kóstolgatni, javítgatni, díszítgetni.”

Gergő effektíven részt vesz a hat szakácsot felölelő Bella konyhai életében, és nem titkolt célja egy Michelin-csillag vagy legalább egy ajánlás megszerzése is. “Jövő nyáron, ha minden jól megy, ennek nagy hangja lesz.”

Mákpálinka és jókai bableves

A Bella Étterem többek kezén átment már, az igényes design pedig időtálló módon várja a vendégeket. “Egyszerű, de fine dining. Próbálunk olyan köntösben magyaros és szlovák kajákkal várni a vendégeket, ami máshol nincs. Mindent egy kicsit megbolondítunk.”

Az új étlap még készülőben, addig is viszont jöhet például egy kis töpörtyűs kenő, kacsamáj terrin, harcsa halászlé, szűzérme spenótos kéksajtos gnocchival, nílusi sügér, vagy paprikás krumpli kóstoló? Jó ár-érték arányt képviselve finomat ehetünk bármely napszakban. Egy hely, ahol fenséges reggelivel is méltóképp indíthatod a mindennapokat. A tradicionális angol reggeli paradicsomos babos, virslis, tükörtojásos, grillezett paradicsomos kombinációjától kezdve, a desszertet és levest is tartalmazó napi menün át, a tematikus vacsoráig és a heti exkluzív ajánlatig mindent megkívánhatunk.

Angol reggeli

3 fogásos menü már 6 euróért, de befizethetsz egy jutányos T-bone steakre is, hiszen utóbbit exkluzív áron kóstolhatod meg olykor akár 19,90 Euróért. Kérd haza a finomságokat, és válaszd az ételkiszállítást a 035/7713-028-as telefonszámon!

Gergő másodállásban hentes lévén nagyon igényes a friss húsra. “A marhától a kacsáig, egész Magyarországot és a régiót Dunaszerdahelyig ‘vágom’.” Kell ennél biztosabb garancia a tökéletes húsminőségre? Hamarosan a saját szemeddel is meggyőződhetsz majd arról, mi kerül a tányérodra. De erről majd később…

Kóstoltad már a Bella jókai palacsintáját?

A Sági Szilárd-Proczeller Tamás komgasztro-páros által ‘kifőzött’ finomság nagy kedvenc a helyiek körében. “Ennek a receptjébe is belenyúltam, a babot kicseréltem nagyszeműre. A kritérium szerint úgyis az a lényeg, hogy az étlapra rákerüljön a város híres szülöttjének nevével fémjelzett különlegesség.” Egy színvonalas helyen a borajánlás sem marad el. Borszakértő által kidolgozott, főként a helyi Bóna pincészetből származó hűsítő finomságokat találhatunk a kínálatban.

Jókai palacsinta

Jelenleg 30 fős rendezvényeket tudnak befogadni. Kérd a különálló szalon helyiséget, ahol teljes diszkréció mellett zártkörűen szórakozhat a társaság. Decembertől pedig nyílik a szemben lévő egykori cukrászda rész is, ahol esküvőket és egyéb ünnepélyeket is lehet majd tartani –

első akcióként egy szilveszteri bulival robbantják be az új évet.

Minden vasárnap hangulatos zongoraszó is átszövi a Bellában átélt gasztronómiai élményt. Farkas Péter az ebéd alatt kezd és a koradélutáni órákig szolgáltatja az autentikus légkört.

A Bella Étteremhez panzió is tartozik saját parkolóval. Sőt, a bellapenzion.sk weboldal egy komplett információs csomagot is felölel Komáromról. “Nincs még egy ilyen, ahol a komáromi épületekről, történelmi eseményekről és rendezvényekről mesélő cikkek lennének összegyűjtve. Nemcsak megszállnak a szobáinkban a vendégek, de hasznos és érdekes tudnivalókkal is gazdagodhatnak.”  Ugorj fel a weboldalra, és nézz körül, mi tetszik! S ha meggyőzött, próbáld is ki a foglalási rendszert, működik – a szobákat és az asztalfoglalást is pár kattintással elintézheted.

Látogasd meg a megújult Bella Éttermet minden hétköznap reggel 8-tól, és minden hétvégén reggel 9-től este 10 óráig. Lesz gyereksarok, télen fűtött terasz, a rendezvényekre pedig jelentkezhetsz akár kisegítő pincérnek is.

Mindenre van egy jó ajánlatunk! Bella Étterem, ez lesz az új törzshelyem!