Oktatás 2023. 02. 15.

Három év kihagyás után ismét aratott a nyílt nap

A Selye János Egyetem Nyílt Napjára ismét szép számban megjelentek a látogatók. A már megszokott előadások és standok mellett meglepetés vendégek is érkeztek a konferencia-központba.

Délelőtt fél 9-től már nyüzsögve gyülekeztek az érdeklődők a Vár utca 2. szám alatt. Kíváncsian megérkezni, majd belépni a leendő egyetemed falai közé, hogy meg legyen az első impulzus – ezért érdemes egy nyílt napra ellátogatni.

A rektori köszöntőt követően programismertető és a karok előadasai zajlottak.

A Gazdaságtudományi és Informatikai Kar bemutatkozójára például több mint 350-en voltak kíváncsiak, hiszen nem jutott mindenkinek ülőhely.

Ugyanúgy a Tanárképző Kar potenciális pedagógus hallgatói is szép számban foglaltak helyet az aulában, a Református Teológiai Kar elhivatott képviselői pedig külön teremben várták a kínált képzéseik iránt érdeklődőket.

Az idei újdonságok

Az egyetemmel együttműködő VK Spartak UJS Komárno standjukkal nemcsak a sportolók, de a sportkedvelők számára is népszerűsítették a röplabda sportágát.

Úgyszintén a Komáromi Jókai Színház is tanubizonyságot tett arról, a kultúra közvetítése mennyire fontos a feltörekvő generáció számára is. Az egyetemmel való kooperáció kapcsán ugyanis színházjegyeket osztanak ki a diákok körében.

Az abszolút meglepetésprogrampont pedig a tőzsdei szimuláció volt. A Tesco és Kaufland vállalatokat érintő kérdésekben olyan piaci döntéseket kellett hozniuk a játékosoknak, melyekért különböző pontok jártak – és a pontrendszerben is volt egy-egy csavar. Olykor a másik fejével is kellett gondolkodni, ráadásul a játékosok nem tudták egymásról, ki kivel áll összeköttetésben. A helyes valószínűség-számításért ajándékokkal jutalmazták a bevállalós résztvevőket.

A Selye Jánosról szóló kiállítás, a könyvtár, a kollégium és a sportközpont épületei, a hallgatói önkormányzatot, a külföldi mobilitásprogramokat és a tanulmányi programokat bemutató standok képviselői, a díszterem előadói és az SJE Karrier-tanácsadó Központ munkatársai, – akik szervezése által az esemény évek óta nagyszabású programként valósul meg – egyaránt hozzájárultak ahhoz, hogy a több száz diák, valamint az őket kísérő szülők és a tanárok elegendő információt kapjanak.

Ha lemaradtál volna a Selye János Egyetem Nyílt Napjáról, az egyetem szociális hálóit követve a főbb előadásokat a későbbiek folyamán visszanézheted. További információért pedig keresd a felveteli.ujs.sk weboldalt!