Kultúra 2021. 09. 02.

A művészeti nevelés „agyfényesítő” hatása – Felvételt hirdet a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola

Egy művészeti iskola számtalan előnnyel bír. „Fényesíti az agyat”, kaput nyit a gyermek kreativitásához és ösztönzi azt, emellett a szabadidő hasznos eltöltését is szolgálja. Az Ön otthonában is van egy kis művészlélek, aki arra vár, hogy szabadjára engedhesse kreativitását és segítségre van szüksége a kiteljesedéshez? Itt a megfelelő megoldás: a Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskola ugyanis ismét felvételt hirdet.

Milyen fejlesztő hatásai vannak a zenei – képzőművészeti – tánc tanulmányoknak?

A művészeti nevelés „agyfényesítő” hatással bír. Mik is ezek az agytevékenységre, személyiségfejlődésre gyakorolt jótékony hatások? Többek között a fejlettebb értelmi és érzelmi intelligencia, problémamegoldó-készségek, fokozottabb kézügyesség, stresszoldás, magabiztosság, felelősségérzet, kitartás kialakulása, a sort pedig a végtelenségig lehetne folytatni. A lényeg! Olyan hasznos dolgok, amik nélkül a modern világban sem boldogulhatunk.

Kinek ajánljuk iskolánkat?

Minden 6. évét betöltött, szépre – jóra, művészeti, közösségi élményekre, kreatív alkotó energiáit kiteljesíteni vágyó gyermeknek. Olyan gyerekeknek, akik általános tanulmányaik mellett tudnak és akarnak időt szánni a művészettel való foglalkozásra. Azoknak ajánljuk, akik tudják, hogy eredményeket, tartós sikerélményt elérni – csakúgy, mint a sportolás, vagy a nyelvtanulás során – kitartással, szorgalommal, rendszeres otthoni gyakorlással lehet.

Milyen művészeti ágak közül lehet választani?

Iskolánkban 3 művészeti ág, képzőművészet, táncművészet és zeneművészet tanulásába kapcsolódhatnak be a gyerekek.

Képzőművészet szak kínálata:

A vizuális nevelés alkalmat ad a képző- és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődő és vonzódó tanulók képességeinek fejlesztésére, biztosítja a különböző művészeti szakterületeken – festészet, grafika, népművészet, agyagozás és kerámia fortélyaiban – való jártasság megszerzését és gyakorlását.

Táncművészet szak kínálata:

Iskolánkban néptáncot, modern táncot, balettet tanulhatnak a növendékek. A tánc felbecsülhetetlen segítséget jelent az egészséges emberi kapcsolatok kialakításában. A tanórai foglalkozások mellett fontos szerepet játszik az órákon elsajátított koreográfiák színpadi megjelenítése is. A fellépések egyrészt lehetővé teszik táncosaink számára a művészi megtapasztalás élményét, másrészt jelentős közösségformáló erővel bírnak, gyermeknek és szülőnek egyaránt.

Zeneművészet szak kínálata:

5-6 éves korban csoportos zenei foglalkozás keretén belül a gyermekek játékos formában ismerkedhetnek meg a zenei írás – olvasás alapelemeivel. Ezt követően a tanulók egyéni hangszeres oktatásban részesülnek, emellett csoportos zeneelméleti képzést kapnak.

  • Vonós hangszerek: hegedű, cselló, nagybőgő
  • Fúvós hangszerek: furulya, fuvola
  • Billentyűs hangszerek: zongora, klasszikus szintetizátor
  • Akkordikus hangszerek: klasszikus és elektromos gitár
  • Népi hangszerek: citera
  • Énekoktatás: klasszikus és népi éneklés

Mikor és hol lesz a felvételi?

A beiratkozni vágyóknak nincs más teendőjük, mint 2021. szeptember 2. – 10. között, 14:00-től – 18:00 óráig személyesen eljönni Komáromban az Európa udvar 18 sz. alatt található Czafrangó Sylvia Magán Művészeti Alapiskolába és kitölteni a jelentkezési lapot.

Amennyiben bővebb információra, segítségre van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal a 0944 235 432 telefonszámon vagy weboldalunk kapcsolatfelvételi lapján: www.szusart.sk. Várjuk Önöket!

Elérhetőségeink:

  • Web: szusart.sk
  • Facebook: szus czafrangosylvia
  • E-mail: szusart@gmail.com
  • Tel.: 0944 235 432