Kultúra 2019. 02. 14.

Tovább nőtt a Selye János Egyetem nyílt napi serege

Immáron hagyományosan a február 14-i Bálint-napra esett a nyílt napot érintő dátumválasztás. Megannyi kíváncsi látogató hada lepte el idén is a Selye János Egyetem Konferencia-központját – ahol az ajándéktárgyak közt alkalomhoz illő stressz-szívecske is lapult.

Az előző évek létszámát felülmúlva, idén körülbelül 700 látogató fordult meg az egyetem falai közt. Sőt, az előadásokon felül a kisvonatra is mosollyal az arcukon pattantak fel a diákok, így kihasználva a lehetőséget, hogy a várost és az egyetem épületeit is közelebbről megismerjék.

A rendezvényt Juhász György rektor úr ünnepi beszéde nyitotta, aki kiemelte, az egyetemi évek a kiváló tanulmányi lehetőségek mellett a szabadidős lehetőségekről, a külföldi részképzésekről, az itt kialakult barátságokról és szerelmekről is szólnak.

A díszteremben ezután egy részletes programismertető által vált világossá, mit, mikor és hol találnak meg az érdeklődők, majd sorra következtek az aula nagyelőadásai is. Szó esett informatikai modellezésekről, közgazdasági tanmesékről, de még a Harry Potter írónőjéről is – utóbbit Baka Patrik említette meg. „Ha nincs J. K. Rowling és a Harry Potter szériái, sosem kezdek el olvasni és sosem leszek tanár.” A díszteremben zajló program az e-jelentkezés ismertetőjével ért véget.

Mindeközben az emelet többi részében a Református Teológiai Kar bemutatkozó előadása is teret kapott, a sportközpont és a könyvtár tárt kapukkal várta a kíváncsiskodókat, és természetesen zajlottak a standok vetélkedői, kvízei, kísérletei, melyekben a idelátogatók tetszés szerint részt vehettek.

  • a Biológia Tanszék képviselői ornitológiai játékkal készültek
  • a Kémia Tanszék szárazjéggel és tüzes kísérlettel hevítette fel a hangulatot
  • az informatikusok által biztosított robotok jártak-keltek a tömegben, de egyéb modern berendezéseket is bemutattak
  • a közgzadászok falra vetített piramisjátékkal csináltak kedvet a gazdasági élethez
  • az óvóképzősök színesebbnél-színesebb tárgyakat gyártottak
  • a Cantus Iuventus kóruspróbája bezengte a felső szint egyik termét.

Aki még ezen felül is plusz élményre vágyott, a Selyés-párok fotóiból, a Selye János életéről és munkásságáról szóló tárlatból és a hallgatói önkormányzat fényképválogatásából merítkezhetett, de a kollégium, a mobilitásprogramok és a hallgatói önkormányzat képviselői is jelen voltak egy-egy standnál a pontos információszolgáltatás érdekében.

 „Reméljük, hogy sokrétű programjainkkal maradandó élményt nyújthattunk és hasznos információkkal lettek gazdagabbak az idelátogatók. Bízunk benne, hogy többek számára kikristályosodott, hogy a Selye János Egyetem jó választás és szeptemberben sokukkal újra találkozhatunk, immáron hallgatókként.” – a nyílt nap szervező csapata.

Fotók: Szemán Viktor