Régió 2012. 06. 17.

Három romát lőtt agyon egy városi rendőr Ógyallán

Szombat délelőtt egy szolgálaton kívüli városi rendőr három roma származású személyt agyonlőtt, kettőt pedig megsebesített Ógyallán.

A három áldozat egy családhoz tartozik: apa, fia, és az érintett sógora vesztette életét a lövöldözésben. A rendőr szolgálati időn kívül érkezett a lakáshoz, melyben két roma család él. Mikor azok kijöttek elé, elkezdett lövöldözni, négyen maradtak a földön – egyiküket súlyos sérülésekkel kellett kórházba vinni.

Az 51 éves rendőr később Zemko Margit polgármester házába is bejutott, de a tulajdonos nem volt otthon. Ezután barikádozta el magát a kertben, miközben pisztolyát a fejéhez szegezte. A funkcionárius nem tartózkodott otthon, mivel egy rendezvény megnyitóján vett részt az Ógyallához tartozó Bagotán.

Majd a túsztárgyalókkal folytatott dialógus után megadta magát, s azt mondta: nem akar senkinek ártani!

Értesüléseink szerint, a rendőr ismerte az áldozatokat, bár ez evidens, ha Ógyallán tevékenykedett, mint városi rendőr. Így azok a híresztelések, hogy az utcán elkezdett vaktában lövöldözni, nem állják meg a helyüket. Mint az kiderült, munkásruhában érkezett a tett helyszínére, és tudta, kiket keres. A komáromszentpéteri családapát a településen mindenki nyugodt, megfontolt embernek ismeri, és csak találgatni lehet, mivel borították ki őt ennyire, hogy ilyen lépésre szánta el magát.

Ógyallán, a helyszínen még 14 óra magasságában is cirkáltak a rendőrautók. 5 egység érkezett még délután is. A Komáromi utcát szinte ellepték a roma családok. A járdán többszáz méteren keresztül szinte elbarikádozták a terepet, és lincshangulat uralkodott.

Az elkövető komáromszentpéteri lakását rendőrök védik, ugyanis félnek a romák bosszújától.

(felvidek.ma és helyszíni beszámolók nyomán: ha)

Szólj hozzá!