Város 2017. 12. 07.

Helyi termékek és helyi termelők a Komáromi Karácsonyi Vásáron

A Villa Camarum Polgári Társulás idén először szervezi meg a Komáromi Karácsonyi Vásárt, amelynek célja az, hogy elsődlegesen helyi termelők helyi termékeit mutassa be, a helyi kézműveseket és vállalkozókat hozza helyzeti előnybe.

Már az első karácsonyi vásár meghirdetésekor nagy volt az érdeklődés a vásár iránt. Abban a legtöbb érdeklődő egyetértett a szervezővel, hogy szükség van városunkban legalább egy olyan hétvégére, mely teret ad az elsődlegesen (de nem kizárólag) helyi termékek bemutatkozásának. Ennek a vásárnak is a közösségépítés a legfontosabb feladata – a Szentháromság-szobortól a Tiszti Pavilonig több mint egy tucat, elsődlegesen helyi termelő és kézműves számít a komáromiak figyelmére.

A csokoládémanufaktúra és a kávépörkölő kisüzem termékei mellett csodás karkötők, kerámiatálak és ékszerek is gazdára találhatnak. A látogatóknak vásárolhatnak majd péktermékeket, emellett a helyben sült kolbász és kézműves sajtokat is megízlelhetik. Mindenkit szeretettel vár a Komáromi Karácsonyi Vásár a Klapka téren, december 15 és 17. között.

A Tiszti Pavilon dísztermében december 16-án délután valósul meg a Kreatív Kuckó nevű programpont, mely kézműves-foglalkozásokkal és olyan kézművesek portékájával várja a nagyérdeműt, akik kedvtelésként, nem kiemelt, vagy kiemelt mellékes tevékenységként űzik a kézműveskedést.