Város 2021. 02. 05.

Hétvégén is lesz lehetőség antigén tesztelésre Komáromban

Miután a kormány péntek (február 5.) kora délutánig még nem hozott döntést a tömeges tesztelés újabb fordulójának kötelező megszervezéséről, Komárom városa úgy döntött, saját kezébe veszi a dolgot és néhány helyszínnel biztosítja azok számára a lehetőséget, akik szeretnék leteszteltetni magukat COVID-19 antigén gyorsteszttel.

A mintavételi helyek némiképp átszervezésre kerültek. A város 6 alapiskolájában úgynevezett „Vissza az iskolába!” tesztelési pontok lesznek nyitva, kizárólag azoknak a szülőknek és pedagógusoknak fenntartva, akiket érintenek majd (valószínűleg hetente) az iskolanyitással kapcsolatos tesztelések. Egyúttal kérik az érintett szülőket és pedagógusokat, hogy csakis ide jelentkezzenek be, ne terheljék a többi állomást. Az iskolákban zajló teszteléseken csak előzetes regisztrációval lehet részt venni, az ezzel kapcsolatos információkat az óvodák, iskolák és a középiskolák vezetői és tanári kara juttatja el a szülőkhöz. Egy szülő igazolása kötelező, de igény szerint mindkét szülő tesztelése biztosítva van. Az önkormányzat az elkövetkező hetekben megtesz mindent azért, hogy az iskolák újra indulhassanak, a biztonságos és kényelmes lehetőség a szülők, pedagógusok és az idősebb diákok számára is biztosított lesz.

Az iskolákon kívül folyamatosan zajlik a tesztelés a megszokott helyeken a városban, a Szent Valéria központ már a hétvégén is fogadja az embereket. Ezen kívül a hétvége folyamán lehetőség nyílik még néhány állomáson antigén tesztelésre:

  • Sportcsarnok, szombat-vasárnap, 8:00-19:00, 3 mintavételi pont (2 regisztrációval, https://kntest.sk/)
  • Matica ház, szombat-vasárnap, 8:00-19:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)
  • Őrsújfalu, szombat, 8:00-19:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)
  • Kava, szombat, 8:00-13:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)
  • Harcsás, szombat, 14:00-19:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)

Az önkormányzat ezen kívül külön tesztelést biztosít cégeknek, hivataloknak és városi cégeknek, hogy ezzel biztosítsa a folyamatos munkát.

(Komárom Város Facebook oldal)