Kultúra Dél-komárom 2022. 02. 01.

Megnyitott a felújított dél-komáromi könyvtár

A mai naptól, azaz február 1-től ismét látogatható a felújított Jókai Mór Városi Könyvtár. A Táncsics utcai központi-felnőtt részleg a megszokott nyitvatartási időben, keddtől péntekig 9-től 18 óráigszombaton pedig 9-től 16 óráig várja az olvasni vágyókat.

Pályázatból sikerült felújítani az egész elektromos hálózatot, mely nem csupán a vezetékrendszert érinti, de korszerű izzósorokat, ledes világítást is kaptak a helyiségek. A könyvtárt ezentúl modern riasztórendszer is védi a behatolóktól.

A munkálatok során az ingatlan akadálymentessé alakították át a szakemberek, a látogatói vizesblokk mellett megépítésre került a mozgáskorlátozott kiszolgáló helyiség is.

Az mintegy 70.000 kötetes könyvtár új padlófűtést és korszerű belső burkolatot is kapott.

A kivitelezést a (Dél-)Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. végezte.
A könyvtár külső felújítása a közeljövőben várható.

Azonban nem csupán a könyvtár az egyetlen kulturális középület, mely megújult Dél-Komáromban, hiszen nemrég a szemközti Jókai moziban is nagy változások történtek. A 4K-s, 3D-s technológia még 2014-ben került a filmszínházba, a belső tér, valamint a vászon, a hang- és a fénytechnika felújításával egy időben. Pár hónapja azonban sikerült kicserélni a széksorokat is, így ma már a Jókai mozi a legmodernebb körülmények között várja a filmkedvelő közönséget.