Kultúra 2020. 05. 12.

Hivatalos: Gál Tamás a Komáromi Jókai Színház új igazgatója!

A tegnapi nap során (május 11.) a nyitrai megyegyűlés rábólintott a versenybizottság javaslatára, így május 20-ától Gál Tamás foglalja el a Komáromi Jókai Színház igazgatói székét.

Több hónapig húzódó ügy végére került ezzel pont. Nyitra megye még december elején írta ki pályázatát 10 kulturális intézmény igazgatói posztjára, köztük a Komáromi Jókai Színházéra is. A döntőbizottság február 24-én hallgatta meg a színház igazgatói posztjára jelentkezett két pályázót, nevezetesen Fabó Máriát, a színház marketingvezetőjét, valamint Gál Tamást, a Csavar Színház alapítóját.

A beadott pályázatok és a meghallgatás alapján a Nyitra megye önkormányzata által létrehozott bizottság döntését március elején közölték Gál Tamás színművésszel, mely szerint őt javasolják a Komáromi Jókai Színház igazgatói posztjára. A végső döntésre az akkori tervek szerint március 30-án került volna sor, a koronavírus okozta helyzet miatt azonban sok más dolog mellett ezt is halasztásra ítélték.

Egészen a tegnapi napig. Ekkor ugyanis hivatalosan is rábólintottak a versenybizottság javaslatára és május 20-ától, 5 évre nevezték ki a Komáromi Jókai Színház új igazgatóját, aki nem más, mint Gál Tamás.

Gratulálunk és jó munkát kívánunk neki!

(fotó: Cséfalvay Á. András)