Kultúra Dél-komárom 2022. 04. 08.

Holnap operett a Monostori erődben

Szombat este 19.00 órától műsoron Lehár Ferenc háromfelvonásos operettje, a Víg özvegy.

A darab számos világhírű slágere egy fájdalmasan szép szerelmi történetet foglal keretbe. Glavari Hanna, a dúsgazdag özvegy hosszú évek múltán újra találkozik fiatalkori szerelmével, Danilovics Danilóval.

Mindketten változtak az évek folyamán: a nő gyanakvó lett és kemény, a férfi cinikus és lump. A múltbeli tévedések és a jelenbeli sértések pedig nem hagyják, hogy a két egymásnak teremtett ember könnyen megtalálja az utat a másikhoz.

Egy nehezen meg- és újraszülető szerelem története az övék, melynek hátterében egy gazdasági válsággal küszködő délkelet-európai kisállam politikusai taktikáznak a maguk és az ország túléléséért…

További információ az esemény Facebook-oldalán!

E hónapban egyébként nem ez az egyetlen zenés darab, amit megnézhetünk a Monostori erődben. Április 26-án hétfőn, 19.00 órától a Magyarock Dalszínház adja elő a Női nem című musical comedyt.

Ez utóbbi darab a mai korban játszódik. Egy népszerű talk show házigazdája, Trilla, arra keresi a választ, hogy házasságban vagy válás után jobb-e az élet.

A választ két női vendég, Emma és Bea, segítségével próbálja megtalálni, miközben kiderül, hogy Trilla házassága sem fenékig tejfel…