Város 2022. 06. 16.

Illegális migránsok a komáromi határon – 9 embert akartak átcsempészni

Migránsokkal teli személyautót kaptak el szlovák-magyar határ szlovák oldalán, Komáromban.

Rendőrségi hírek alapján két szíriai férfi, a 22 éves Hassan és a 37 éves Jalal autót szereztek egy harmadik személynek, a 47 éves Hachimnak. Az autóval öt szíriai és négy jemeni férfit akartak átcsempészni a határon. A tervük az volt, hogy Magyarországról indulva, Szlovákián keresztül Csehországba szállították volna őket, 500 euróért. A komáromi határon szerettek volna átlépni Szlovákiába.

Hassan és Jalal egy másik autóval előrejött, és telefonon tájékoztatta az utánuk haladó, migránsokkal teli autót, mi a helyzet a határon. Vannak-e rendőrök? A rendőrök azonban megállították őket – így az ellenőrzés során igyekeztek telefonálni cinkostársuknak. Így a migránsokkal teli autó igyekezett kitérni a rendőri ellenőrzés alól, nem reagáltak a leállító jelzésekre, megpróbáltak meglógni. A rendőröknek végül sikerül megállítani őket is; a sofőr megpróbált elmenekülni, de a rendőrök elfogták. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A rendőrség embercsempészettel gyanúsította meg a három férfit, amiért 7-től 10 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti őket.