Mix Dél-komárom 2021. 05. 18.

Ismét dél-komáromi torta a döntőben!

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 15. alkalommal hirdette meg a „Magyarország tortája” versenyt. A győztes édességet minden évben augusztus 20-án, államalapító Szent István király ünnepén kóstolhatja meg első ízben a közönség. Sztaracsek Ádám, a komáromi Jánoska Cukrászda mestere idén ötödik alkalommal nevezett a megmérettetésre, és ismét a legjobbak közé került!

A dél-komáromi cukrászmester 2018-ban „Komáromi kisleánnyal” nyerte meg az Ország tortája címet, 2020-ban pedig a „Tétényi áfonyással” végzett az előkelő második helyen.

Az idei döntős tortája az Arany ribiszke nevet kapta.

A mester elárulta, hogy ízvilágát szőke (azaz karamelizált fehér) csokoládétonkababpiros ribizlizselé, mandula és török mogyoró adja.

A „Magyarország tortája” versenyre ez évben egyébként 33 cukrászmester nevezett, akik közül öten kerültek a döntőbe a szakmai zsűri javaslata alapján.

Kapcsolódó hír, hogy idén rendezik hazánkban az „Egy a természettel” elnevezésű Vadászati és Természeti Világkiállítást. Az Egy a természettel Nonprofit Alapítvány ez alkalomból kérte fel a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületét, hogy a Magyarország tortája program mellett alprogramként hirdessenek versenyt a világkiállításra is.

Sztaracsek Ádám itt is döntőbe került.

A „Hunyadi huszárhistória” torta ízvilágát a gesztenye, a vörösborral kifőzött áfonyazselé és a törökmogyoró alkotja. Ez utóbbi édességet szintén augusztus 20-tól kóstolhatják meg a komáromiak, és a városunkba látogatók.

(Forrás: komarom.hu / Nyitókép: cukraszat.net)