Város 2021. 03. 22.

Ismét javult a mért fertőzöttség Komáromban

A mögöttünk álló hétvégén újra számos önkormányzati mintavételi helyszínen tesztelték a lakosságot. Az előző heti eredmények után ismételten javult a COVID-19 antigén gyorstesztekkel mért fertőzöttség városunkban.

Szombaton 6335-an vettek részt a tesztelésen az önkormányzat által biztosított mintavételi pontokon. Az összes teszt közül 27 lett pozitív, ami 0,42 százalékos fertőzöttségi szintet jelent.

Bár vasárnap némileg rosszabb volt a fertőzöttségi arány (3 114 tesztből 16 pozitív), összességében még így is javultak az eredmények az egy héttel ezelőttihez képest. A hétvégén az önkormányzati mintavételi pontokon összesen ugyanis 9449 személyt teszteltek le, amelyből 43 lett pozitív. Ez 0,45 százalékos fertőzöttséget jelent, szemben az egy héttel ezelőttihez képest, amikor még az eredmények 0,53 százalékos fertőzöttséget mutattak.

Számos helyen ráadásul egy pozitív esetet sem találtak. Kaván 177 mintából volt mind negatív, továbbá 3 iskolai szűrőponton hasonlóan minden minta negatív eredményt mutatott (Munka utca 584/0, Rozmaring 450/0, Határőr utca 317/0).

Az önkormányzat ma is folytatja a tesztelést cégekben, a hivatali alkalmazottak és a városi cégek körében. Kedden hozzák nyilvánosságra a Covid aa besorolást, amely alapján kialakulnak a következő hét játékszabályai.

(Komárom Város Facebook oldal)