Régió 2019. 05. 20.

Hamarosan a gyerekeké a főszerep: MOK Bajnokság: Döntő május 25.

A 2018/2019-es iskolaévben a Spartak UJS Komárno röplabda klub már másodízben rendezi meg regionális bajnokságát, a MINI OPEN for KIDS-t. Az első évad nagy sikere után a folytatás nem is volt kérdés. A bajnokságba tavaly 90 gyermek, 10 edző és 10 iskola kapcsolódott be, ami a versenysorozat típusát tekintve egyedülálló.

A csapatokat a komáromi, illetve a környékbeli magyar és szlovák iskolák tanulói adják, ahol szakkör keretein belül, vagy a klub edzői által tartott edzéseken ismerkedhetnek meg a röplabdával. A bajnokság különlegességét a térségi képviselet adja.) A klub törekszik arra, hogy a régióban a lehető legtöbb iskolában lehetőség nyíljon a sportág mélyebb elsajátítására. Jelenleg Komáromban hat iskola közül választhatnak az érdeklődő gyerekek, de a városon kívül is lehetőség van a sportolásra: Csallóközaranyos, Szentpéter, Izsa, Marcelháza, Perbete és Dél-Komárom (HU) is csatlakozott a programhoz.

A sportág Szlovákia szinten is különleges. Nincsen még egy esemény, ami ilyen méretű tömeget, ilyen nagy területet mozgatna meg – és folyamatosan terjeszkedik. Az idei évad során már 13 edző foglalkozott 13 iskolában 20 csapatra való gyerkőccel, így a résztvevők létszáma már átlépte a 100 fős álomhatárt.

E bajnokság záró akkordjához érkeztünk most el: 2019. május 25-én a Komáromi Sportcsarnokban 8 órától rendezik meg a nagyszabású bajnoki döntőt, ahova minden, a bajnokság-sorozatban résztvevő csapat meghívást kapott. A klub szívesen fogadja a szurkolni vágyó szülőket, nagyszülőket, érdeklődőket is. Ezen a napon már a helyosztókra kerül sor, így a nap végére kiderül, mely csapat teljesített az évad során a legjobban.

A fergeteges hangulatról a klub stábja gondoskodik.

A gyerekek megismerkedhetnek Kenguval, a klub kabalafigurájával, akinek erszényében mindig lapul valami finomság. A gyerekek nem csak sportélménnyel gazdagodnak, de a szervezők minden csöppségnek kis meglepetésekkel készülnek. Sőt, a dobogós csapatok minden tagja, a klub dolgozói által készített egyedi KENGU szobrot is átveheti.

A bajnokságról és a klub egyéb tevékenységéről bővebb információ itt és itt található!