Sport 2014. 04. 21.

Jó befektetés Komárom hírnevét öregbíteni sportsikerekkel

A piacra lépésüktől számított bő tíz év után, jóformán már nem akad olyan városi sport, vagy kulturális rendezvény, ahol ne találkozhatnánk a vállalat nevével, vagy reklámjaival. Szívügyükké vált Komárom és kulturális sportéletének anyagi támogatása. Az idáig vezető útról beszélgettünk Csonka Lajos mérnökkel, a COM-therm kft. ügyvezető igazgatójával.

„Bevételünk nagy része a komáromi lakosoktól származik, így fontosnak tartjuk, hogy támogassuk a komáromi sportklubokat, iskolákat és a kultúrát“ – fogadott az igazgató.
A kezdettől fogva ez a gondolat vezérelt bennünket, mivel a társaság tulajdonosai komáromi lokálpatrióták, így ez természetes volt mindnyájunknak“ – tette még hozzá Csonka Lajos.

A COM-therm jelentős támogatója lett a városi kosárlabda csapatnak és a komáromi vízilabda klubnak. Utána következett a futballcsapat. Eleinte az egyes rendezvényeket szponzorálták, de később már felvállalták a klubok és csapatok egész évi támogatását is. Sorra keresték meg a vállalatot a komáromi ökölvívó és birkózó klubok, soha senkinek nem mondtak nemet, segítettek lehetőségeik szerint.
A Szayka Róbert által vezetett kempo klub sem maradt ki a sorból.

– Párszor ellátogattam az edzéseikre. Nagy öröm volt számomra látni a sok gyerkőcöt, milyen hévvel vetik magukat a küzdelmekbe. Éreztem, hogy valami megmozdult a szívemben“ – jegyezte meg az igazgató.
– A tavalyi év már nagyobb kihívásokat hozott számunkra  – árulta el Csonka Lajos.
Majd így folytatta:
– A VK Spartak röplabdacsapata bejutott a legfelsőbb osztályba, így természetes volt a szponzori támogatás megemelése. A város sikercsapata, az MBK Rieker COM-therm kosárlabda gárdája tovább folytatta jó szereplését a szlovák extraligában. Vállalatunk a Riekert és a várost is megelőzve a csapat fő támogatójává lépett elő. A szezon elején, mint a főszponzor képviselőjét a kosárlabda klub elnökévé választottak. Így érthető, hogy a csapat jövője szívügyemmé vált – büszkélkedett az igazgató.

A város sport- és kulturális életének jelenlegi első számú magán támogatója nem jelentéktelen pénzösszegekkel járul hozzá e nemes célhoz. Miért teszi, van-e anyagi vonzata cselekedeteinek? – kérdeztük riportalanyunkat.

Komáromi lokálpatrióták vagyunk, ez tény. De ez csak az érem egyik oldala. A másik a reklám, és az abból adódó előnyök. A csapat mellett ismertté és elismertté válik a támogató is. Nem kevésbé fontos, hogy ezáltal Komárom hírnevét is öregbítjük. Mint klubelnök, ha tehetem, mindig elkísérem a csapatot idegenbeli mérkőzéseire. Az országot járva, sokszor teszek szert új ismeretségekre, melyeket aztán hasznosan tudunk érvényesíteni vállalkozásunkban. Ha összegezni akarnám a támogatásból és a reklámból járó előnyöket, azzal kezdeném, hogy ne mérjünk mindent pénzben. Az új ismeretségek kihasználása vállalkozásunk hasznára, csak rajtunk múlik. Nevezzük ezt anyagi vonzatnak. De beszélni kell cselekedeteink eszmei értékéről is. A csapat országszerte Komáromot reklámozza. A sikeres szereplés viszont felkelti az emberek érdeklődését.  Ez már a turizmus kategóriája. Kell a városnak, vagy akár minden polgárának? Egy biztos, a sportsikerekhez kellenek a támogatók is. Tehát az alkalmat kihasználva kérem a komáromi vállalkozókat, gondolkodjanak el azon, vajon nem lenne-e számukra is előnyös befektetés az MBK Rieker COM-therm kosárlabdacsapat támogatójává válni!“ – válaszol kérdésünkre a klubelnök.

A komáromi gárda idén is a play-off legjobb négy csapata közé verekedte be magát. A középdöntőben a tavalyi bajnok Inter Bratislava az ellenfele. Az elődöntőből az esélyesebb nyitrai csapatot legyőzve jutottak tovább.

– Milyen szereplést vár a csapattól? – tettük fel a kérdést a klub elnökének.
– Az Inter csapatával vívtuk a múlt szezon döntőjét. Akkor is a pozsonyiak voltak az esélyesebbek, de megmutattuk, hogy legyőzhetőek és az utolsó pillanatig nyílt küzdelemben lettünk újra ezüstérmesek. Ugyanez a helyzet most is, de nem mondanám magunkat esélytelenebbeknek. Döntőbeli szereplést, vagy bronzérmet várok a csapattól. Külön köszönetemet szeretném kifejezni szurkolóinknak, akik mindig egy plusz játékost jelentenek a csapatnak a pályán. Tehát – „Egy, kettő, három, Hajrá Komárom! – és – Komárno, do toho!” – kiáltott fel búcsúzóul Csonka Lajos.

COM-therm_TAMOGATJUK-A-SPORTOT 1