Sport 2017. 10. 17.

Jól zárták a hetet az egyesületek: Az elmúlt hét komáromi sport összefoglalója

A komáromi sportélet legfontosabb eseményei az október 9-október 16-ai hétről.

Kosárlabda

KK Šentjur Tajfun – MBK Rieker COM-Therm Komárno 81:67 (48:35)
-Helios Alpe Adria Cup 2.forduló- 
A komáromi csapat nem tudta folytatni a nemzetközi Alpe Adria Cup-ában megkezdett győzelmi szériáját, hiszen a második fordulóban 14 pontos vereséget szenvedett szlovén ellenfelének vendégeként. A mérkőzést nagyon rosszul kezdte az MBK, hiszen több, mint 5 percbe telt, mire megtudták szerezni első kosarukat a mérkőzésen, de addigra már 10 pontosra nőtt a Tajfun előnye. A második negyedre ugyan összekapta magát a komáromi gárda, hátrányát nem tudta csökkenteni, így 13 pontos különbséggel mehettek pihenőre a csapatok. A szünet után a hazaiak tovább növelték előnyüket, 22 pontos előnnyel zárták a harmadik játékrészt, így az utolsó negyed előtt tulajdonképpen már eldőlt, hogy ki lesz a mérkőzés győztese. A komáromi csapatból a 13 pontos Diminič, és a 12 pontot és 9 lepattanót gyűjtő Bowman zárt jó meccset.

MBK Rieker COM-Therm Komárno – BK Inter Bratislava 89:82 (48:42)
-Eurovia SBL 4.forduló- 
A hétközi kiábrándító vereség után egy teljesen más csapat képét mutatta Komárom a szombati párharcon. A mérkőzés elejétől kezdve rendkívül magabiztos, jó játékkal álltak elő a piros-fehérek, aminek eredményeképp 10 pontos előnnyel zárhatták az első negyedet. A második negyedre ugyan olyannyira megrázta magát a regnáló bajnok, hogy perceken keresztül csak 1 pont volt a különbség a két csapat között, a félidő végére már ismét 6 ponttal vezetettek a hazaiak. A félidő után a komáromi csapat ismét dominálta a mérkőzést, egy perccel a játékidő vége előtt pedig magabiztos, 19 pontos előny volt már a birtokában. A pozsonyi Inter az utolsó játékrészben azonban újfent megmutatta, hogy nem hiába nyertek pár hónappal ezelőtt bajnokságot. Nemcsak, hogy megpróbálták a lehetetlent, de olyannyira közel is jártak a fordításhoz, hogy 3 perccel a mérkőzés vége előtt már csak 2 pont volt a hazaiak előnye. Azonban a csapat koncentrációjának és Djordjevič utolsó 2 és fél percben szerzett 8 pontjának hála Komárom már nem engedte ki kezéből a győzelmet, így idén, első csapatként verték meg a bajnoki címvédő Intert. Habár hazai részről ismét Tomič volt a legeredményesebb a maga 20 pontjával, az Inter elleni rangadót szombaton elsősorban mégsem az egyének, hanem a nagyszerű csapatjáték döntötte el.

A feszültség olykor kézzel tapintható volt (fotó: basketliga.sk)

A mérkőzés összefoglalója ide kattintva megtekinthető.

Labdarúgás

KFC Komárno – FK Inter Bratislava 3:2 (2:1)
gólszerzők: Matić 2′, Kuruc 23′, Militosyan 75′ ill. Fedor 25′, Šulc 60′
-szlovák másodosztály 12.forduló- 
Álomszerűen kezdte a végül nem kis izgalmakat hozó mérkőzést a hazai KFC csapata. Már a 2.percben megszerezték a vezetést egy nagyszerű egyéni akciót követően Matić révén, amit a 23.percben Kuruc duplázott meg, miután Militosyan passzát követően még a kapust is kicselezte. Nem sokkal ezután ismét egy nagyszerű helyzet adódott a gólszerzésre a hazaiak előtt, ezzel szemben mégis az Inter volt az, aki betalált a hálóba. Egy, a védelemben beállt rövidzárlat után ugyanis Fedor volt az, aki a mérkőzésen elsőként vette be a hazai Kosťukevič kapuját. A második félidő 15.percében pedig szintén egy védelmi hibát követően már búcsút is inthetett előnyének a komáromi csapat. A bekapott gól azonban nem törte meg a hazaiakat, tovább rohamozták az ellenfél kapuját. A 75.percben pedig Militosyan révén ismét előnyhöz jutottak a lilák, amit a mérkőzés végéig már nem is engedtek ki kezeik közül. Ezzel Komárom csapata a forduló végeztével egy helyet javított a tabellán betöltött pozícióján.

A mérkőzés összefoglalója:

Röplabda

ŠK Komjatice – VK Spartak UJS Komárno
3:2 (25:21, 14:25, 25:17, 26:28, 15:13)
1:3 (23:25, 21:25, 25:12, 18:25)
-szlovák másodosztály 4.forduló-
A komáromi röplabdacsapat Komját ellen játszott két mérkőzése vegyes végeredményt hozott. Az első összecsapás szettjeit felváltva nyerték a csapatok, míg az utolsó, mindent eldöntő játszma végül a hazai csapat sikerével ért véget. A második mérkőzést ezzel szemben a komáromi csapat már magabiztosan nyerte, még úgy is, hogy a 3.játékrész nem épp az elképzeléseik szerint alakult. A komáromiak ezzel az eredménnyel továbbra is holtversenyben az első helyen állnak, ami a megszerzett pontokat illeti. A csapat a következő meccsét október 28-án Besztercebánya ellen játssza, hazai pályán.