Kultúra 2015. 01. 30.

Jóslat: Mire számíthatunk 2015-ben?

Január van, az újévi fogadalmak, a nagy elhatározások időszaka. Mindnyájan kíváncsiak vagyunk, mi várható a következő esztendőben. Vajon sikerül elérnünk, amit szeretnénk, amire vágyunk? Milyen lesz a következő év? A SziaKomárom is kíváncsi volt, természetesen. Ezért felkerestük Pálfy Angelika komáromi jósnőt: mire számíthatnak városunk lakosai 2015-ben?

Ahogy beléptem Angelika lakásába, furcsa érzés kerített hatalmába. Semmit sem várva léptem be ide,
a karácsony előtti hajszától eltelítve. Csinos, negyven éves nő fogadott, hatalmas, érzelemmel telített kék szemekkel. A tekintete olyan átható, hogy mindjárt az első pillanatban összezavarodom. (Pedig nem szokásom.) Zavarom csak fokozódik, amikor belépünk a konyhába, ahol az interjút fogjuk készíteni. Számomra kicsit bizarr a helyszín, mindenfelé Szűz Máriát, illetve, mint kiderült, Szent Ritát ábrázoló szentképek… Leültem, és rémültem vettem észre, hogy kishíján szédülök…

Mi ez az őrült energia itt? – kérdezem.
Mindenki érzi, aki ide belép – feleli komolyan, de mosolyogva, mintegy megnyugtatva, hogy nyugi, teljesen normális vagyok. – A “fenti segítőimet” érzékeli, akik láthatatlanul bár, de itt vannak körülöttünk. Különösen itt, a konyhában érzékelhető a jelenlétük: talán azért, mert ezen a helyen szoktam jósolni, segíteni. Ahogy belép hozzám egy idegen, a segítők azonnal elkezdenek “dolgozni” az illetőn. Van, aki számára ez kellemes, megnyugtató érzés, másoknak hirtelen megfájdul a fejük, vagy összezavarodnak. De ez minden esetben azért van, mert megkezdődik egyfajta “tisztulás”. Pár óra, más esetben pár nap múlva a vendégeim sokkal jobban érzik magukat, mint mielőtt itt jártak volna.

Kik ezek a “fenti segítők”? Mit értsünk ezalatt?
Nem tudom másképp megfogalmazni, hogy kik ők. Nem szeretném azt a szót használni, hogy angyalok, a szentképek sem azért vannak itt, mert úgy gondolnám, Szűz Máriától, vagy Szent Ritától érkeznének az “üzenetek”. Képeik azért láthatók mindenfelé, mert egyébként mélyen vallásos vagyok, katolikus. Csak annyit tudok, hogy “fenti segítőim” kilenc éves koromtól vannak jelen az életemben.

Mi történt ekkor?
Még nem volt személyes számítógép, se internet, se Facebook. Főleg a fiatalok levelezőtársakat kerestek – ez nagy divat volt abban az időben. 9 és 22 éves korom között számtalan levelet váltottam, számtalan emberrel. Egy idő után azt vettem észre: a legtöbben tanácsot kérnek tőlem. Az volt az érdekes, hogy egy-két oldal megírása után kikapcsolt az agyam, a kezem szinte magától rótta a sorokat. 15-20 oldalas leveleket írtam, és állítom, nem a magam gondolatait vetettem papírra – persze, ezt akkor még magam se értettem. Sok-sok szerelmi bánatban szenvedő fiatalt nyugtattam meg, de megakadályoztam öngyilkosságokat, vigaszt nyújtottam drogosoknak is. A hozzám forduló emberek sokfélék voltak. Csak később, huszonéves koromban hallottam arról, hogy bizonyos személyek égi üzeneteket közvetítenek. Ekkor értettem meg, hogy valószínűleg én is közéjük tartozom. Aztán amikor az embereket már nem érdekelte a levelezés, egyre többen fordultak hozzám személyesen. Ekkor már kártyát is használtam, egyféle mankóként, hogy jobban értsem a fentiek üzenetét. Eleinte nem szívesen jósoltam, féltem, hogy rossz tanácsot adok. Azonban a visszajelzések mindig pozitívak voltak, és az élet szinte rákényszerített arra, hogy ilyen módon segítsek. Mára már elfogadtam képességemet.

Hogyan kapja ezeket az “égi üzeneteket”? Egyféle hangként, amely beszél önhöz?
Egyáltalán nem. Szintén nehéz megfogalmazni, hogyan működik… Leginkább a telepátia szóval tudnám jellemezni. Egyszerűen csak tudom, mit gondoljak, mit mondjak. Leginkább írás közben tisztulnak ki a üzenetek. Mindig van mellettem toll és papír, és amikor rámtör az érzés, hogy írnom kell – ez időnként napi teendőim, vagy akár éjszaka, álmomból felébredve történik meg – papírra vetem az égiek mondandóját. A SziaKomárom kérésére is így készítettem el a jóslatomat – pontosabban az égiek üzenetét.

MIRE SZÁMÍTHATNAK KOMÁROM LAKOSAI 2015-BEN?
ÁLTALÁNOSSÁGBAN: A „sötét erők“ még nem teljesen tűntek el a földről. Sokan fognak csapdába esni, különösen azok, akik nem a szívükre hallgatnak. Amíg az elménk irányít, nem tud beáramlani a valóság. A hatalom utáni vágy még mindig sokakat behálóz, de erőteljesen jelen lesz még a bizonytalanság, a félelem, a düh, és a szomorúság is… A negatív érzelmek és gondolatok negatívan befolyásolják életünket – de csak ha hagyjuk. Szeretettel bármi legyőzhető!
2015 A VÁLTOZÁS ÉVE, elsősorban lelki-szellemi értelemben. Itt az idő: kezdjünk új életet, valósítsuk meg álmainkat, próbáljunk ki új dolgokat! Idén megszabadulhatunk rossz szokásainktól. Jobb emberré válhatunk – és ezáltal kiteljesedhet az életetünk. Ne álljunk ellent a változásoknak, legyünk bátrak! Egyre többen fordulnak Isten és a spiritualitás felé. Sokan felfedezik, hogy egy tanító vagy egy gyógyító rejlik bennük. Ezt fel kell vállalni, nagyobb önbizalomra kell szert tenni! Hallgatni kell a szívünkre! A spirituális fejlődés felgyorsul(t), és ennek mindannyian részesei vagyunk. Gyorsabban teremthetünk. Egy „felébredt“ ember pedig többszörös teremtő erővel bír. Mindehhez azonban naponta meg kell tisztítani magunkat a negatív erőktől!
Mindannyiunknak szerepe van abban, hogy mi fog történni a világban. Össze kell fognunk! Az életük főleg azoknak fordul jobbra, akik a káoszban, zűrzavarban is „felül“ tudnak maradni. Akikben nem születik gyűlölet, harag, akik nem ítélkeznek mások felett és nem másokban keresik a hibát. Akiknek magas a „fényük“. Akikben erős a szeretet, és a segítőkészség; akik meg tudnak bocsátani, bármilyen sérelem is érte őket. Akik nem félnek, tudnak harcolni és mernek győzni. Amíg mi emberek nem változtatunk, addig a katasztrófák tovább fognak súlytani. Nehézségek kellenek, mert attól fejlődünk, erősödünk, belőlük tanulunk és általuk válunk jobb emberré. A világ sorsa Tőletek is függ! Haraggal, keserűséggel a szívetekben nem értek el semmit, nem lehet előrelépni. Ha sérelem ért a múltban, használjátok ezt az évet arra, hogy megbocsássatok. Változzatok egy jobb világ felé!

KAPCSOLATOK: Ami a párkapcsolatokat illeti: sok férfi nem tudja értékelni a párját, nem ismeri a kedvességet, figyelmet, őszinteséget és a hűséget. A nők viszont gyakran csak a férfi pénzére hajtanak. A kapcsolatok túlnyomó részét a birtoklási vágy uralja; a felek türelmetlenek, és képtelenek a kompromisszumra. Minden egyes kapcsolat, ami nem a szerelemre épül, halálra van ítélve. Figyeljetek oda egymásra! Haragszol a párodra? Próbálj megbocsátani neki. Ne a hibáit nézd, inkább összpontosíts a jó tulajdonságaira. Ugyanígy közelíts embertársaid felé. Törődj többet másokkal! És ne ítélkezz senki felett – ez nem a Te dolgod. Nem tudhatod, az a másik ember éppen milyen problémákkal küzd, milyen mélységeket él át.

KOMÁROM 2015-BEN: Mindnyájan tudjuk, hogy sok mindenen kellene változtatni. Azonban még rengeteg időbe fog telni, mire minden a „helyére“ kerül, és fellélegezhetünk. Városunk sorsa jó kezekbe került, az új polgármester őszinte, becsületes, tisztalelkű ember, aki szívvel-lélekkel és teljes odaadással fogja végezni dolgát. Képes lesz összefogni a lakosokat, nem nemzetiségi elvek alapján politizálni, hanem aszerint, mi a jó Komáromnak. Azonban idő kell neki is. 1-2 év alatt lehetetlen helyre hozni és megváltoztatni mindazt, ami évekig el volt hanyagolva.
Ami városunkat illeti, a legtöbb üzenetet az egészségügyben dolgozók felé kell közvetítenem. Akik arra esküdtek fel, hogy betegeken segítsenek, mindenképpen jobban oda kell figyelniük. Alaposabb kivizsgálások szükségeltetnek, mivel sok olyan betegség van és még lesz is, melynek okát nem ismerik és amelyekre gyógyszer sem lesz. Újra felüti fejét néhány elfelejtett betegség, mint pl. a tüdőbaj, sárgaság. Az égiek azt szeretnék, hogy akik ezt a hivatást választották, azok szívvel-lélekkel tegyék dolgukat, hiszen felelősséget vállaltak embertársaik életéért. Ne a tömött pénztárcáért, a titulusért, esetleg kényszerből gyógyítsanak! Tisztelet a kivételnek, hiszen vannak, akik szépen és becsületesen végzik dolgukat, akikből még nem veszett ki figyelmesség, a segítőkészség, és ami a legfontosabb, a szeretet.
2015-ben meg tudjátok változtatni a világot és még jóra fordulhat minden, ha ti is akarjátok és ha összefogtok, segítitek egymást és nem ellenségeskedtek!

Hübschné Dráfi Anikó