Turizmus Dél-komárom 2022. 09. 13.

Jóval országos átlag felett a dél-komáromi Tourinform!

A Magyar Turisztikai Ügynökség mint, minden évben, úgy idén is felmérte az országos irodák teljesítményét, így a dél-komáromi Tourinformot is. A kirendeltség óriást javított eddigi eredményén. Proczeller Tamás, irodavezetőt kérdeztük.

A Tourinform irodák adják a magyarországi turisztikai rendszer alapját. A Magyar Turisztikai Ügynökség végpontjai az országban. Megbízható, hiteles és értékes információval várunk valamennyi belföldi és külföldi látogatót, hozzánk érkezőt. Dél-Komárom mindegy húsz évvel ezelőtt csatlakozott ehhez a rendszerhez. Ehhez kapcsolódik, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség által elkészített nemzeti turisztikai stratégia, melynek szerves részét képezi a turisztikai minőségbiztosítási rendszer, amelyen most közel 30 százalékpontos növekedést sikerült elérnünk, és ezzel bőven az országos átlag fölé érnünk! Az ellenőrzést az ügynökség végezte, szóban, írásban, és személyes megkereséssel. Ezzel a módszerrel nem csupán a rendszer hatékonyságát tudják mérni, de mi is, mint iroda kapunk egy visszajelzést az általunk végzett munka minőségéről – nyilatkozta az irodavezető.

A siker számos okra vezethető vissza. Egyrészt az önkormányzat 2020-ban létrehozta a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft-t, mely megalakulásával szintet lépett a városi turizmus támogatása, másrészt megépült a Szépművészeti Múzeum antik szobormásolat gyűjteményét bemutató Csillagerőd, mely egészen kivételes, európai szintű turisztikai célponttá teszi városunkat, harmadrészt pedig ott vannak az olyan pluszként bevállalt feladatok, mint a havi városi tematikus túrák megszervezése – tette hozzá Proczeller Tamás, aki kiemelte ez a siker persze nem jöhetett volna létre a kollégák, a csapat nélkül, akiknek ezúton is külön köszönetét fejezte ki.

A legközelebbi tematikus túrára szeptember 17-én, azaz e hét szombaton, kerül sor. Ezúttal a római kori Komáromban kalandozhatunk!