Kultúra 2014. 11. 14.

Hétvégén Fonográf fesztivál a Csík zenekarral

A Fonográf fesztivál elődje a Rév fesztivál volt, melyet kicsit más formában Fekete Gáborék tovább szerveztek. Három éve új nevet és struktúrát kapott Farkas Jocó, a Felszállott a páva producerével karöltve. 

Sok világszínvonalú produkció tette már tiszteletét a rendezvény eddigi évfolyamain:  Lajkó Félix, Snétberger Ferenc, Rendhagyó Prímástalálkozó, Dresch Quartett, Malek Andrea, Magna cum Laude, a kassai Thália Színház, Mártoni kamara színház és mások.
A Fonográf fesztivál stabil helyet foglal el Komárom őszi kulturális életében. A minőségi kultúrára vágyó nézők mindig szép számban látogatják eseményt. A közönség és a látogatók vegyesen érkeznek mindenhonnan. De mivel tényleg nagyon magas szintű produkciókról van szó messzebb vidékről is szép számban számlálnak érdeklődőket. A népművészet most újra a virágkorát éli. A médiaban sokkal több teret kap és ennek köszönhetően is több embert szólít meg. Rengeteg fiatal megtalálta a népi kultúránk szépségét és aktívan műveli azt. Ezért rendkívül populárisak az egyes produkciók melyek ötvözni tudták a folklórt más stílusokkal. Legjobb példa erre a Csík zenekar, amely az idei fesztivál sztárvendége. Ezenkívül a Pacora triót, Berecz Andrást az Ökrös zenekarral és még sok más előadót a fellépők között köszönthetünk. Mindenkit szeretettel várunk november 21-23. között a VMK, a Matica  – ház, illetve a RÉV színpadain.