Blog 2013. 03. 25.

Blog: Varga, Matica és a főnáci

Nagy visszhangot váltott ki az felhívás, miszerint Varga Tamás városi képviselő a Matica slovenská komáromi szervezetének rendez gyűjtést.

Mégpedig abból az okból kifolyólag, hogy 14.500,-€-val többet kell nekik kifizetniük a gázfogyasztásért. „Ebből az összegből „összekkapargattak“ már 10.000,- €-t. Sajnos a maradékot, nem több mint 4.500,-€ nem tudnak elökeríteni sehonnan. Mutassuk meg, hogy mi komáromiak össze tudunk fogni és tudunk bárkinek segíteni, főleg annak, aki városunk többszínú kultúrájának ápolásáért tesz is valamit. Hiszen Jozef Černek, a komáromi MS szervezet elnöke sok fiatalt  fog össze és vezetése alatt a folklór és néptánc terén ezek a komáromi fiatalok Szlovákia illetve a világ több országában képviselik városunkat.“-áll a képviselő bejegyzésében.

varga_1

Nos, nem telt bele sok idő, a városi tévé is kiemelten foglalkozik ezzel a témával és hasonló hangnemben tolmácsolja a kérést. Egy más megvilágítású cikk is napvilágot látott, nevezhetjük úgy, hogy nemzeti radikális portálon? Bár mi nevezhető manapság nemzetinek és radikálisnak? Nagy a katyvasz a kisemberek fejében. Tény, hogy a portál cikke bírálja Vargát, és mint bármelyik médiumnak: joga is van hozzá, mivel szabad véleménynyilvánításról beszélgetünk itten. Nem? Vagy a demokrati KUSS érvényesül? Varga viszontválasza sem marad el, és utoljára tisztázza a dolgokat a Maticás felhívással kapcsolatban. Így jár egy képviselő, aki kommunikál. Lehet, kussban kéne maradni, és csak gombot nyomni parancsszóra, mint a „domináns tömegnek“…Véleményem a dologról van, de nem a képviselő felé hajlik, az tény. Mivel Komáromban és a járásban nem állnak olyan flottul a magyar szervezetek sem anyagilag, hogy nékünk elsőrendű feladatunk volna a Matica dotálása…Ha tévesek az infóim, és dúskálunk az anyagi javakban, akkor én kérek elnézést! De nem is ezért feszültem neki a kalimpálásnak.

Hogy miért íródik ez a blogbejegyzés? A Magyarország-románia vb-selejtező mérkőzés után leverten búslakodva, pár lájtos cikket megírva, nem törődve túlzottan a világgal: kis pihenésre, vidékre, falusi kosztra vágyva eldekkolgattam a hétvégén, de egy telefonhívás visszazökkentett a komáromi valóságba. Egy névtelen hívó rajtam kérte számon, hogy mertem Varga képviselő úrra annyi mocskot rázúdítani azon a szennyportálon?! Mi van ember? Persze a büdös nácizás sem maradhatott ki, majd az intelligens úriember rámcsapta a kagylót. Mi jogon kérnek rajtam bármit is számon? Varga úr és bármelyik társa képviselő, egyben közszereplő. Akkor, és a jóízlés határain belül úgy kritizálnám, ahogy akarnám…Nem? Sto éta? Ha írnék is rá(juk), a böcsületes nevem feltüntetném, minimum alászignóznám vagy továbbmegyek: nekem nem okoz problémát akár személyesen is elmondani neki(k).

Persze evidens, ha Komáromból valami jobboldali írás lát napvilágot bármilyen portálon is, annak hírforrása, esetleg „elkövetője“ csak a személyem lehet. Nos, ehhez véletlenül semmi közöm sincs, bár ismétlem, véleményem az van róla, mint sok mindenről

A névtelen telefonálónak, aki azt hitte, hogy ez a KAPCSOLTAM! csupán annyit üzennék lájtosan: F.A.F.!(Ha kíváncsi vagy a jelentésére, a google a barátod!)

A két említett írás itt olvasható:

http://alfahir.hu/szlovak_magyarelleneseknek_gyujtene_egy_magyar_kepviselo

http://vargatamas.sk/matica-megegyszer-es-utoljara-matica-este-raz-a-naposledy/

(ha)

Szólj hozzá!