Város 2019. 05. 30.

Jövő ilyenkor már járható lehet az új Duna-híd

Közös munkalátogatáson tekintette meg az új komáromi Duna-híd építését Palkovics László Magyarország innovációs és technológiai minisztere és Érsek Árpád, Szlovákia építésügyi és közlekedési minisztere – írja a kemma.hu.

A látogatás apropóját az adta, hogy a magyar és a szlovák fél kétoldalú megállapodást írt alá egy új Ipoly-híd megépítéséről a Nógrád megyei Drégelypalánk és a szlovákiai Ipolyhídvég között. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az épülő komáromi Duna-hídon tett munkalátogatáson elmondta: két-három éven belül hatalmas előrelépés lesz tapasztalható Magyarország és Szlovákia közlekedési kapcsolataiban.

Érsek Árpád, Szlovákia építésügyi és közlekedési minisztere elmondta, hogy a közlekedők 2020 tavaszán vehetik birtokba majd az új komáromi Duna-hidat. Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy az épülő új hídnak köszönhetően egy nemzetközi útösszeköttetés létesül Magyarország és Szlovákia között, ami gazdasági célokat is kiszolgál.

„Erre a hídra több olyan közlekedés-fejlesztési koncepció indult el az elmúlt időszakban, illetve indul majd el a hídnak a megépülése után, amelyek fontosak a térségünk szempontjából” – mondta Czunyiné dr. Bertalan Judit.

(kemma.hu)