Mix 2020. 01. 20.

Újabb fázisához ért az új Duna-híd építése

Újabb üteméhez ért a komáromi, új Duna-híd építése az elmúlt napokban. Az érdeklődők látogatónapon is megnézhetik a változásokat – írja a kemma.hu.

Megkezdték az épülő új Duna-hídnál lévő toronydaru lebontását. A legfelső elemeket egy hét alatt eltávolításra kerültek, a következő napokban pedig folytatódik a bontás. Nem csak a darut, hanem a későbbiekben már nem szükséges alátámasztásokat, segédszerkezeteket is eltávolítják.

Január 25-én nyilvános látogatónap keretében ismét megtekinthető lesz az új Duna-híd. A program ingyenes, nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezéseket a komaromidunahid@hid.hu email címre kell küldeni. A látogatónapon részt vevő csoportok megismerkedhetnek az építési technológiával, a kivitelezéssel illetve egyéb érdekességekkel. A látogatói csoportok 2 óránként: 9.00,; 11:00 és 13.00 órakor indulnak. Amennyiben a jelentkezők száma szükségessé teszi, 15 órakor is tartanak előadást.

Az egyéni látogatáshoz – a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében – szükséges az előzetes jelentkezési email küldése és a visszaigazolás. A jelentkezési határidő a látogatónapot megelőző napon 19 óra.

(kemma.hu)