Sport Dél-komárom 2018. 05. 04.

Jubiláló sportközösség – 70 éves a KVSE

Labdarúgás, lövészet, tenisz, kézilabda, természetjárás, kosárlabda, tömegsport, vízilabda, röplabda. Kilenc szakosztállyal működik a Komáromi Városi Sportegyesület, amely nemrég ünnepelte megalakulásának hetven éves évfordulóját. A Pro Urbe díjas Beigelbeck Attila elnököt kérdeztük múltról, jelenről és az előttük álló időszak terveiről.

– Nehéz, mégis arra kérem, próbálja összefoglalni, milyen a Komáromi Városi Sportegyesület közössége, milyen közös cél kovácsolja össze az itt sportolókat és dolgozókat, valamint az egyesülethez valamilyen szálon kötődőket!

– A hét évtized alatt sok nehézség és megoldandó probléma mellett számos örömteli pillanat is adódott a rengeteg névváltozáson átesett egyesület életében, mire a Szőnyi Molaj FC-ből KVSE lett. A város legnagyobb, közel ezer fős taglétszámmal működő egyesülete vagyunk, amatőr státuszban működünk, de profi módon és profi körülmények között. Az edzők, testnevelő tanárok jól felkészített szakemberek, akik nap, mint nap bizonyítanak. Kialakítottunk egy rendkívüli jó közösséget, melyben megtanítjuk fiataljaink számára, hogyan kell a közösségbe beilleszkedni, aktív részese lenni, sikereket elérni, kudarcokat elviselni, küzdeni a saját sikereikért, csapattársaikért, egészségesen élni és a társadalom hasznos tagjává válni. Egyre több az olyan gyerek, aki a sportot választja szenvedélyéül.

– Közös akarat, cél és összefogás nélkül nem is működhetne sikeresen az egyesület. 70 év alatt sokan segítették az egyesület munkáját. Kiket emelne ki közülük?

– Ez nagyon nehéz, mert nem szeretnék senki sem kihagyni, összességében azt mondhatom, hogy köszönöm valamennyi kollégának, sportolónak, segítőnek, a szülőknek, a nagyszülőknek, a szponzoroknak, egyszóval mindenkinek, aki bármilyen módon segítette és segíti az egyesület munkáját. Külön köszönöm városunk képviselő-testületének, dr. Molnár Attila polgármester úrnak az anyagi és erkölcsi támogatást, segítséget, megbecsülést, amit az elmúlt években kaptunk. Bízom a további sikeres együttműködésben, a jövő építésében!

– Ön tíz éve tölti be az egyesület elnöki posztját. Milyen a Komáromi Városi Sportegyesület, egy ilyen nagy múltú egyesület elnökének lenni, és mire a legbüszkébb?

– Az egyesületre vagyok a legbüszkébb. Fantasztikus érzés a KVSE elnökének lenni, naponta nézni, hogy rengeteg, körülbelül 600 gyerek sportol különböző szinteken. Már az óvodások is az egyesületben kergetik a labdát. A kicsit nagyobbak ügyeskednek, technikai, taktikai elemeket gyakorolnak. Mindegy, hogy a szabadban vagy teremben folyik a program, az eredmények kézzel foghatók. Büszke vagyok, hogy tíz éves elnökségem alatt a fegyelmi bizottságnak egyszer sem kellett összeülnie fegyelmi vétség miatt. Külön köszönettel tartozom családomnak, hiszen a biztos háttér nélkül nem tudnám végezni ezt a munkát.

– Melyek lesznek az idei és a következő év legfontosabb feladatai?

– A társasági adónak és az önkormányzatnak köszönhetően jelentős infrastrukturális beruházások valósulhattak meg az elmúlt esztendőkben. Kiemelném a Czibor Zoltán Sporttelep műfüves nagypályáját, melyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adott át, a molaji sporttelep pályáját, amely alkalmassá vált NB III-as mérkőzések lebonyolítására. Az ötven méteres fedett lőtér teljes egészében a város finanszírozásával valósulhatott meg. Itt kell megemlítenem: hatalmas öröm számunkra, hogy olimpikonokat is tagjaink között tudhatunk. Ebben az évben felújítottuk a sportcsarnok öltözőit, a küzdőtér nyáron újul meg. A nyitott lőtér felújításának első üteme hamarosan elkezdődik, ahogy a molaji tornaterem teljes helyreállítása is, ahol külön parkolókat alakítunk ki. A jövő legfontosabb terve a Czibor Zoltán Stadion megépítése lehet.

(kn / Komáromi Újság)