Város 2018. 05. 24.

Június elejétől 6 hétre biztosan lezárják a felnyitható Duna-hidat

Előreláthatólag június elején veszi kezdetét a felnyitható kis Duna-híd felújítása. A járműforgalom számára legalább 6 hétig teljes útzár várható, a gyalogosok és kerékpárosok azonban szabadon használhatják majd a járdákat – írja a Delta

Kilenc éve került sor a Komárom egyik különlegességének számító felnyitható híd legutóbbi felújítására, amikor is annak alsó szerkezetét renoválták. A júniustól megkezdődő munkálatok során ezúttal az úttest újul majd meg, miután állapota az évek alatt jelentős mértékben leromlott.

A felújítás ideje alatt csupán a gyalogosok és kerékpárosok közlekedhetnek majd a hídon, a gépjárműforgalmat az Erzsébet-szigetre terelik. Az alternatív útvonalat azonban néhány kivételes buszjárattól eltekintve (Komárno-Komárom között közlekedő buszjárat, magyarországi gyárakba ingázó dolgozókat szállító buszok, helyi szolgáltató Arriva buszai) csupán személyautók használhatják majd. A teherautókat, kamionokat és további buszjáratokat a medvei határátkelő felé terelik majd. 

A Delta értesülései szerint bár a felújítási engedély 8 hétre szól, a munkálatokat végző cég 6 hét alatt szeretné teljesíteni a megbízást, melynek kivitelezése várhatóan június elején veszi kezdetét. A hídfelújítás megrendelője az állami Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC), míg a 145 ezer eurós beruházást a Strabag társaság végzi majd.

(A Delta cikke alapján)