Város 2018. 07. 16.

A munkálatok befejeződtek, hétfő délutántól újra járható a felnyitható híd

Hétfő délután 14.00 óra után megszűnik a forgalomkorlátozás a felnyitható hídon Komáromban. A munkafolyamat során a híd útfelületét cserélték.

Június elején kezdte meg a munkafolyamatot a Strabag vállalat a Szlovák Útkezelő Vállalat megbízása alapján, amelyhez az út felügyelete tartozik. A javítás jelentős fennakadást okozott, hiszen a napi több ezres áthaladó forgalomnak így az Erzsébet-szigeten kellett áthaladnia.

Hétfő (július 16.) délelőtt az útkezelő vállalat a híd felnyitásával ellenőrizte a híd állapotát és az elvégzett munka minőségét, ami után jelezték a forgalom újraindítását.

A nyolchetesre tervezett munkát a Strabag vállalat 6 hét alatt végezte el. Néhány esetben az időjárás nehezítette a folyamatot, de akadtak más technikai problémák is a munkafolyamat során.

A felújítás összköltsége 145 ezer euró volt, amely csak az útfelületet érintette. Mivel az alapokba egy speciális acélrács-szerkezet került, így csak egész pályás útlezárással tudták elvégezni a munkát.

A felnyitható híd augusztusban ünnepli 50. születésnapját, hiszen 1968 augusztusában lett átadva a forgalomnak. Felújítási munkákat legutóbb 2009-ben végeztek rajta, akkor az alapokat erősítették meg. Egyes mérések szerint napi 6 ezres forgalom halad át rajta.