Város 2018. 07. 04.

Két héten belül végezhetnek a felnyitható Duna-híd felújítási munkálataival

Jövő héten várhatóan már aszfaltozzák a hidat, így két héten belül újra járható lehet a felnyitható Duna-híd. 

Június elsején vette kezdetét a felnyitható Duna-híd felújítása. Az előzetes hírek arról szóltak, hogy a járműforgalom számára 6-8 hétig teljes útzárral kell majd számolni, míg a gyalogosok és kerékpárosok szabadon használhatták a járdákat. 

A munkálatok során a gépjárműforgalmat az Erzsébet-szigetre terelték, az alternatív útvonalat azonban néhány kivételes buszjárattól eltekintve csupán személyautók használhatták. A teherautókat, kamionokat és további buszjáratokat a medvei határátkelő felé terelték.

Még a munkálatok kezdete előtt hallani lehetett arról, hogy bár a felújítási engedély 8 hétre szól, a munkálatokat végző cég 6 hét alatt szeretné teljesíteni a megbízást. Június közepén a rossz idő miatt azonban pár napig kénytelenek voltak leállni a munkálatokkal. Keszegh Béla szavai alapján viszont ettől a pár napos leállástól eltekintve sikerül tartani a cég által kitűzött célt.

„A legfrissebb információim szerint jövő héten már aszfaltozza a kivitelező a hidat, így akár az utána következő héten elkészülhet a felújítás és megszűnhet a korlátozás” – mondta el a Helyi Híradóknak Keszegh Béla, Komárom alpolgármestere.

A hídfelújítás megrendelője az állami Szlovák Útkezelő Vállalat (SSC) volt, a 145 ezer eurós beruházás kivitelezője pedig Strabag társaság. 

(Szia Komárom, komaromhirado.hu)