Kultúra 2016. 12. 14.

Karácsony előtti RÉVolution

December 17-én, szombaton a révkomáromi Rév klubban ismét a drum and bass illetve a house/techno szerelmesei kapják meg előkarácsonyi ajándékukat egy újabb lehengerlő buli formájában, a City Reboot Crew szervezésében.

A nagyszínpadon ezúttal a magyar és szlovák drum and bass egy-egy kiemelkedő személyiségét köszönthetjük: SKC-t és KATO-t.
SKC a 2000-es években a magyar és nemzetközi drum and bass élet kiemelkedő egyéniségévé nőtte ki magát. A csak rá jellemző „sound” – a deepes, kicsit neuros, esetenként melodikus, vokálos szerzeményei olyan kiadóknál láttak napvilágot mint a Commercial Suicide, a Hospital vagy a Soul:R. Reméljük, ezek közül is pörget majd a partyn.

Valószínűleg nincs olyan szlovákiai drum and bass rajongó, aki ne ismerné az ország legnagyobb dnb fesztiváljait szervező Trident Crew főnökét, KATO-t. Hihetetlen energiával, kreativitással, változatos szettekkel őrjíti meg minden alkalommal a közönséget – egy igazi showman. Liquidtől kezdve a junglon át egészen a vad neurofunkig minden dnb irányt jól használ fel, belegyúr a szettjébe. Ez a buli is az általuk szervezett Let It Snow Party hivatalos warm up partyja lesz, tehát a helyszínen kedvezményes jegyeket vásárolhatnak az érdeklődők arra a fesztiválra.
A nagyszínpadon a hazai, komáromi színeket a GOLEM & MONKY páros képviseli. Monky ráadásul harmincadik születésnapját ünnepli a bulin, szóval nagy hepaj lesz. A rájuk jellemző jungleos, old és nu school drum and bass-es vidámságra számíthatunk tőlük.
Az utóbbi években a dunaszerdahelyi drum and bass élet jelentős alakítója lett GYSTORE – a helyi Connaction akciók szervezője, a The Grove dnb live act tagja az utóbbi években elismert pozícióba került a hazai és környékbeli dnb térképen, majdnem minden hétvégén játszik, ráadásul különféle helyszíneken szerte Szlovákiában, Magyarországon és Ausztriában. Leginkább neurofunkot pörget, de az utóbbi időben a lazább deepes vonalat is megkedvelte.
A házigazdák közül itt PSYCHO képviseli még a dnb neuros, deepes gyöngyszemeit.
A MORF STAGE-en a house, techno, dub techno szerelmesei kapják meg jelentős dózisukat.

Tavasszal a dunaszerdahelyi PLUSplus páros ejtette ámulatba mindazokat, akik eljöttek a Morf Partyra. Fantasztikus, sodró house és techno szettjük elvarázsolt minket és már akkor tudtuk, hogy a srácoknak újra itt a helyük a Révben.
Régebben járt Komáromban a szintén dunaszerdahelyi LIQUID DELAY páros is, akik egyedi dub techno hangzásukkal érkeznek ismét hozzánk. Ez a stílus a környezetünkben kisebb popularitásnak örvend, de a City Reboot Crew mindig is igyekszik az újszerű, különleges hangzásnak is teret adni.
A komáromi techno szcéna jelentős képviselője, A Morf Partyk rezidense VARVAKT aka Ka Nui ősszel jelenteti meg román barátjával közös vinyl ep-jüket Authumn Edition címmel. Ez is bemutatásra kerül itt.
A szintén komáromi LUCAS BROWN és a házigazda DILEMMA szintén változatos house szettekkel készülnek.
Facebook eseménymeghívó:
https://www.facebook.com/events/924115121065401/
revo_skc_flyer_4

MAIN STAGE – drum and bass

SKC
(Commercial Suicide, Hospital, Tactile) – HU

KATO
(IIITrident.sk, Let It Roll Slovakia)

MONKY & GOLEM
(3lerz Crew, DNB Hurka) – Monky’s 30’s birthday bash

GYSTORE
(4beat Rec., Blackhawkdown Rec.)

PSYCHO
(City Reboot, 4beat Rec., 3lerz Crew, Semitrance Rec.)

MORF STAGE – house, techno, dub techno

PLUSplus
(Durvacrew)

LIQUID DELAY – dub techno set

VARVAKT
(Stela Music)

LUCAS BROWN
(Arthouse)

DILEMMA
(City Reboot, Big Dilemmaz)

Visual: GREG