Sport Dél-komárom 2018. 02. 06.

Karate felsőfokon

Ahogy az két évtizede immár hagyomány, február elején ismét Dél-Komáromba látogatott a Fudokan alaptó atyja, az idén 71 éves, civilként orvos tíz danos Jorga mester. A kétnapos edzésprogram a Feszty iskolában és a Tempo Karate SE főhadiszállásán, a Den Shin Dojoban folyt. A tréningen közel 150-en vettel részt a legfiatalabb alig 5, a legidősebb több mint 60 éves volt.

A nemrég a (Dél-)Komárom Edzője díjjal kitüntetett Filep Imre, a tempósok hét danos mestere elmondta: régi barátság fűzi a szerb mesterhez, de mindig megtisztelő, és hatalmas szakmai lehetőség is, ha a sportembert vendégül láthatja a klub. A mester, akinek még az Antarktiszon is vannak követői, a kétnapos edzés során a fehér és kékövesek, valamint a barna és a fekete övesek tudását is igyekezett csiszolni.

Jorga mester elismerően szólt a komáromi tanítványokról, példaértékűnek nevezte, hogy ezt a testet és szellemet edző sportágat ennyien és ilyen magas színvonalón űzik a városban, épp ezért a jövőben Dél-Komáromban kívánja megalakítani a Fudokan egyik centrumát, amelyben a környékbeli országok mellett Németország és Lengyelország is helyet kapna. A másik fontos bejelentés, hogy jövőre nemzetközi bíróképzéssel és versennyel is össze kívánják kapcsolni a dél-komáromi tábort.

A programban a Magyar Fudokán Karate Szövetség elnöke Nánai Ferenc 8. danos mester, Igor Gajic a Fudokan Karate Világszövetség főbírája, valamint  Aleksandar Simic a szövetség általános megbízottja is részt vett.