Sport 2016. 06. 15.

Karvai lány nyerte az Arnold Schwarzeneggerről elnevezett világhírű versenyt

Zámola Margit lett az Arnold Schwarzeneggerről elnevezett világhírű “Arnold Classic” testépítő verseny abszolút győztese Dél-Afrikában. A verseny 2016 május végén került megrendezésre. 

Margit – vagy ahogy szülőfalujában nevezik, Gréti – Karváról származik, amatőr versenyző és Csehországot képviselte. 45 éves, több, mint 20 éve versenyez: az első komolyabb, európai sikere (1992) idején még a Cseh és Szlovák Szövetségi Köztársaság színeiben indult. Csehországba ment férjez, itt neveli két gyermekét. Jelenleg személyes trénerként és fitnesz tanácsadóként dolgozik.

collagellll

A verseny a világ egyik legjobban szervezett, legkomolyabb fitnesz versenyei közé tartozik. Minden kontinensen megrendezik. (Érdekesség, hogy az amerikai Arnold Classicot a magyarországi Kocsis Alexandra nyerte. Úgy látszik, a magyar lányok tudnak valamit 🙂 A versenyeken a leghíresebb fitnesz személyiségek vonulnak fel, természetesen élen Arnie-val, aki szemináriumot is tart a résztvevőknek.

Arnold a dél-afrikai versenyen is ott volt – sőt egy közös fotó is készült Margittal.

25050_37_1 (Medium)

Az “Arnold Classic Africa”-t a Dél-afrikai Köztársaság metropoliszában, Johannesburgban tartották, egészen pontosan annak luxusnegyedében, 2016. május 27-29-e között. “Tökéletesen megrendezett verseny volt, tökéletes helyszínen, tökéletes kísérő programokkal” – nyilatkozta Margit lelkesedve a Ronnie.cz cseh magazinnak.

Margit a “Physique nők” kategóriában versenyzett, 163 cm-es magasságig. (A karvai lány 162 cm magas, 54 kg). Ebben a kategóriában 18 nő vett részt a világ minden tájáról.

25050_2 (Medium)

“Hihetetlen boldogsággal tölt el, hogy megnyertem ezt a versenyt – nyilatkozta a vele készült interjúban. – Ahogy a színpadon álltam, a díjjal a kezemben, úgy éreztem,

egyszerre képviselem Csehországot, Szlovákiát, de még Magyarországot is. Lehet mondani: egész Közép-Európát!”

Az interjúból az is kiderül: Margit ezt a győzelmet pályafutása csúcsának tartja, egy lépésnek, amivel ismét közelebb kerülhet a profivá váláshoz.

25050_24_1 (Medium) 25050_25_1 (Medium) collage m

Fotók: Ronnie.cz – Soulby Jackson, Zámola Margit
Források: Zámola Margit honlapja, Ronnie.cz, Dunakorzó Karván FB 

Szólj hozzá!