Kultúra Dél-komárom 2022. 02. 07.

Készül a komáromi mesekönyv második része

Dél-Komárom kitüntetett helyszíneit bemutató Szuronyffy Szaniszló és a Komáromi Kisleány című kötet tavaly ősszel jelent meg. Szabó Olivér, a könyv szerzője és Bartha Zsanett illusztrátor tavaszra ígérik a folytatást.

– A kiadványsorozat első részében a komáromi kisleány Luca, Szuronyffy Szaniszló „békebeli tüzértiszttel” járta végig a várost és fedezte fel Komárom történelmi és turisztikai jelentőségű helyszíneit gyerekszemszögből. A könyvet megoldandó feladványok, érdekes rejtvények is színesítették. A mesefüzethez színező és sétáló térkép is kapcsolódott, melynek segítségével az egész család a meseszereplők nyomába eredhet és bejárhatja a várost, ahogy Szaniszló és Luca is teszik a történetben – nyilatkozta akkor a kötet kapcsán Benedek-Nagy Nikolett turisztikai tanácsnok.

A kaland most folytatódik, hiszen Lucáék a néhány hét múlva megjelenő második részben komáromi történelmi személyekkel találkoznak majd, köztük a magyar irodalom nagy mesemondójával, városunk szülöttévével Jókai Mórral, Klapka Györggyel, a hős komáromi várvédővel, Alapy Gáspárral, Dél-Komárom első polgármesterével, a komáromi származású, zeneszerző, operettkomponista, karmesterrel, Lehár Ferenccel, a városunkhoz számos szállal kötődő zeneszerző, író, színésszel, a Szózat megzenésítőjével, Egressy Bénivel, a stresszelmélet atyjával, Selye Jánossal és a rongylábú Czibor Zoltánnal, az Aranycsapat legendás balszélsőjével.

A mesekönyvhöz és a hozzá kapcsolódó kiadványokhoz a komáromi Tourinform irodában juthatnak hozzá az érdeklődők. A tervek szerint a kiadvány a komáromi vendéglátó helyeken, szolgáltató egységekben, helyi óvodákban és általános iskolákban is hozzáférhető lesz.