Város Dél-komárom 2018. 02. 13.

Két napig még pályázhatnak a 20 milliós támogatásra a komáromi civilek

Még két napig pályázhatnak a civil szervezetek Dél-Komáromban az önkormányzat meghirdetett támogatási kiírására. A 20 millió forintos keretből tavaly 18 szervezet színesíthette a város életét, köztük a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület is, amely ezúttal is versenyekhez kért segítséget – írja a komaromhirado.hu.

Évről évre egyre népszerűbb Komárom és programjai, köszönhetően a civil szervezeteknek és rendezvényeiknek. A különböző eseményekre, programokra és versenyekre az ország különböző pontjairól is érkeznek érdeklődők és sportolók. Az önkormányzattal szemben a civil szervezetek mindig más megközelítésből tekintenek a megszervezendő rendezvényekre és programokra, ezáltal színesítik a város kulturális és sportéletét – mondta el Kántor Zsuzsanna pályázati referens. A városvezetés pedig idén is erősíti ezeket a törekvéseket azzal, hogy több mint 20 millió forintot biztosít a helyi civil szervezetek támogatására. 

„Tavaly összesen 37 pályázat érkezett be a felhívásra, melyből 18-at tudott támogatni az önkormányzat. Eddig néhány pályázat érkezett csupán be. Az igazi dömping az utolsó napon várható. Az idei leadási határidő csütörtök 16 óra” – mondta el a Helyi Híradóknak Kántor Zsuzsanna.

A Brigetio Kerékpáros Sportegyesület elnöke, Gregor Zoltán a Helyi Híradóknak elmondta, hogy az elmúlt év után idén is pályáznak.

„Elsősorban az idei versenyek megszervezésére és lebonyolítására pályázunk. Nemcsak a kerékpározást szeretnénk népszerűsíteni Komáromban, hanem a város hírnevét is öregbítjük, hiszen a komáromi megmérettetésekre az ország számos pontjáról érkeznek bringások és viszik hírét. Az önkormányzat a támogatás mellett rengeteg segítséget nyújt az egyesületünknek, amit a városunk népszerűsítésével tudunk meghálálni” – emelte ki Gregor Zoltán.

A benyújtott igényeket és pályázatokat a képviselő-testület még februárban megtárgyalja, és ezután köt stratégiai megállapodást a civil szervezetekkel.

(komaromhirado.hu)