Város 2020. 11. 09.

Mire számítsunk a határon, lesz-e tesztelés az átkelőkön?

A határátlépéssel kapcsolatos intézkedésekről november 6-án Keszegh Béla polgármester a külügyminisztériumtól kért pontos útmutatást, akit Martin Klus államtitkár telefonon tájékoztatott.

Tájékoztatása szerint a héten, november 15-ig nem lesz tesztelés a határokon. Az átlépésnél azonban mindenkinél legyen az érvényes igazolás az október végi, vagy az az utáni tesztelésekről. Az igazolásokat szúrópróba szerűen fogják a határon ellenőrizni.

A határátkelőkön történő tesztelés csupán szerdán, november 11-én kerül napirendre a központi válságstáb ülésén, mondta el Klus államtitkár. Az aktuális járványügyi mutatók alapján ekkor döntenek az esetleges szigorításról a határokon, amelyek november 15-től léphetnek érvénybe.

Martin Klus szerint, ha nem változik jelentősen a helyzet Magyarországon, akkor maradhat a mostani helyzet, valószínűbbnek tartja a további szabályozásokat a szlovák-lengyel határon.

A külügyminisztérium részéről pontos tájékoztatást ígért a jövőben, hogy ne legyen fennakadás az ingázók és a családok életében.

(Komárom Város Facebook oldal)