Fotók 2019. 10. 02.

Kiderült, kik büszkélkedhetnek Komárom legszebb előkertjeivel (KÉPEK)

Szeptember 30-án került sor a Tudatos Komáromért (Za vedomé Komárno) társulás által június elején meghirdetett verseny díjátadójára, mely során Komárom legszebb előkertjét keresték. A győztesek kellemes társaságban vehették át az elismeréseket, majd ezt követően a zsűri tagjai és a nyilvánosság is megtekinthette a győztes „alkotásokat”.

A verseny kiértékelése 25-én zajlott, mely alapján az első három helyezett pénzbeli jutalommal gazdagodott. A zsűri emellett egy különdíjat is kiosztott, tárgyi díjakat pedig minden egyes döntőbe jutott résztvevő kapott. A 600 €-s összdíjazást a zsűri végül az alábbi formában osztotta szét:

Az 1. helyet (150 € + 150 €) két egymással szomszédos kert szerezte meg a Polgár utcából, gondozóik Veselovská Alžbeta és Michalovič Hela.

A 2. helyet (200 €) Kratz Edit kertje szerezte meg a Szövetkezet utcából.

A 3. helyet (100 €) a Lesková Silvia-Beke István-Kimák Krisztina-Han Roland négyes által gondozott kert szerezte meg az Esztergályos utcából.

A zsűri különdíját Fazekas Éva kapta meg, aki újjáépítette kertjét azok után, hogy kábelfektetési munkák miatt korábban szét kellett azt rombolni.

A díjak átadására egy kellemes hangulatú, elbűvölő előkertekkel tarkított délutánon került sor, számos inspirációkkal teli ember környezetében. Mindezen dolgok pedig reményt adnak egy közvetlenebb emberi kapcsolatokkal és egy természet iránti tisztelettel teli jövőre.

A projekt támogatói: Kollár Zoltán – Bauring élelmiszerüzlet, Spišek Ingrid – Klapka Étterem, Földes István – F+K pékség, AhojSzia szerkesztőség.