Sport 2019. 08. 26.

Kiharcolta az olimpiai kvótát a két komáromival felálló K4-es

Vasárnap zárult Szegeden az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. A két komáromi kajakozóval, Vlček Erikkel és Botek Ádámmal felálló szlovák férfi kajaknégyes 500 m-en nagyszerű teljesítményüknek hála bronzérmet és olimpiai kvótát szereztek.

Augusztus 21. és 25. között került megrendezésre Szegeden az idei NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. Szlovákiát összesen 13 sportoló képviselte a megmérettetésen, közülük 5-en komáromiak.

Likér Péter edző vezetésével a szlovák K4-es (Baláž Samuel, Vlček Erik, Zalka Csaba, Botek Ádám) a lehető legjobb helyezés elérésének reményében állt rajthoz Szegeden. Egy lassabb kezdés után azonban sikerült a négyesnek kiharcolnia a bronzérmet 500 m-en, mely egyben részvételi kvótát is jelent számukra a soron következő, 2020-as Tokiói Olimpiára. Vlček Eriknek ez volt 17. világbajnoki érme.

Az 1000 m-en indult K4-es, melyben csakugyan helyet kapott két komáromi sportoló Tarr György és Gacsal Ákos személyében, szintén bronzérmet szerzett a világbajnokságon. Mellettük a szintén komáromi Mariana Petrušová is nagyszerűen teljesített, női K1-ben 1000 m-en és 5000 m-en is a döntőbe jutott. Előbbiben az 5. helyen, míg utóbbiban a 8. helyen végzett.

 

Szlovákia összesen öt kvótát szerzett Szegeden, a férfi K4-es mellett mellett Gelle Péter is olimpiát érő helyen végzett K1 1000 méteren.